blog | werkgroep caraïbische letteren

Het boek op Keti Koti

Morgen, 1 juli, vindt de jaarlijkse herdenking van de afschaffing van de slavernij, Keti Koti, in het Oosterpark in Amsterdam plaats. Op 1 juli 1863 werd de slavernij in de Nederlandse koloniën afgeschaft.

Naast speeches van minister-president Mark Rutte en de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, is er een feestelijk programma met o.a. Fra Fra Sound, Jörgen Raymann, Roots Band, Bryan B., Asago, Combinatie XVI en La Rouge. Behalve het genieten van muziek, dans, lekkernijen en fijne drankjes is er ook gelegenheid voor verdieping. Antiquariaat Buku zal ook op Keti Koti aanwezig zijn met een uitgebreid assortiment boeken en prenten die betrekking hebben op de slavernij. Iedereen die een boek koopt krijgt een exemplaar van The production of Slaves and the reproduction of slaves at plantage Vossenburg 1705-1863 van prof. H. Lamur cadeau (zo lang de voorraad strekt). Ook de Vereniging Ons Suriname heeft een aantal prachtige aanbiedingen die in uw boekenkast niet zullen misstaan.

Buku is de vinden in de kraam van de Vereniging Ons Suriname. De boekenkraam is te vinden aan het grote grasveld dichtbij de ingang van het Oosterpark aan de kant van het OLVG en de tramhalte van lijn 7.

Voor het uitgebreide programma, klik hier

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter