blog | werkgroep caraïbische letteren

Het Alakondre Drakenmeisje

Een boek met woord én beeld van Kit-ling Tjon Pian Gi

Een Alakondre-roman over het wonderbaarlijke leven van Darey Ann. Oorspronkelijk woont deze in Suriname, maar dan komt zij tijdens haar adolescentiejaren eerst in Nederland en vervolgens in China terecht, om daarna weer naar Suriname terug te keren. Darey Ann blijkt een enorme veerkracht te bezitten omdat ze Alakondre is. 

Dit boek is onderdeel van een project waar ook de solo-expositie Alakondre Tori en een educatief programma aan verbonden zijn. De Nederlandse Taalunie heeft al een mooie sponsoring gegeven, maar u kunt ook een bijdrage leveren aan dit educatief programma. 

Het boek Het Alakondre Meisje wordt gepresenteerd op 1 oktober 2022. 

De solo-expositie Alakondre Tori zal te zien zijn van 3 t/m 26 november 2022.

Het educatief programma zal tijdens de expositie worden uitgevoerd. 

Wilt u een kleine of grotere sponsoring aan het educatief programma geven? Of wilt u tegen een gereduceerd bedrag een boek in de voorverkoop aanschaffen?

U kunt dan een mailtje sturen naar alakondre.drakenmeisje@gmail.com


HET ALAKONDRE DRAKENMEISJE-PROJECT
Het project ‘Het Alakondre Drakenmeisje’ wordt uitgevoerd binnen het grotere project
‘Alakondre a Space in Time’ van Readytex Art Gallery. Het project is ontstaan uit het brein
van Kit-Ling Tjon Pian Gi en bestaat uit drie onderdelen.

 1. De publicatie van het boek HET ALAKONDRE DRAKENMEISJE
 2. De solo-expositie ALAKONDRE TORI
 3. Een educatief programma voor jongeren van 14 t/m 20 jaar
  Het boek HET ALAKONDRE DRAKENMEISJE
  Het boek is een kunstboek en een Alakondre-roman in woord én beeld.
  Kit-Ling Tjon Pian Gi vertelt over het wonderbaarlijke leven van Darey Ann. Oorspronkelijk woont deze in Suriname, maar dan komt zij tijdens haar adolescentiejaren eerst in Nederland en vervolgens in China terecht, om daarna weer naar Suriname terug te keren.
  Darey Ann blijkt een enorme veerkracht te bezitten omdat ze Alakondre is.
  Het boek heeft een hardcover en is dubbelzijdig fullcolour; het formaat is 22 x 22cm; het aantal pagina’s is 136; binnenwerk HVO 120 grams. Een heel mooi kunstboek, dat in beperkte oplage wordt uitgebracht.
  Het boek wordt gepresenteerd in de Week van het Nederlands op 1 oktober 2022 vanwege de erkenning ontvangen door de Nederlandse Taalunie. Van 3 t/m 26 november 2022 volgt de solo-expositie ALAKONDRE TORI van Kit-Ling Tjon Pian Gi in Readytex Art Gallery. Op verschillende expositiedagen zal aan de hand van het boek en de expositie, een educatief programma worden uitgevoerd voor de voj en vosscholen. Daarnaast zijn 170 boeken bestemd voor de bibliotheken van de scholen.

 4. ONDERSTEUNING VAN HET PROJECT
  Wilt u dit project ook ondersteunen?
  Dit kunt u doen door een boek aan een school te schenken.
  1 (één) exemplaar van het boek kost USD 35,-. Tot 15 september 2022 kunt u in de voorbestelling ook één of meerdere exemplaren tegen dezelfde prijs aanschaffen. Bij betaling in Euro of SRD wordt de dagkoers gehanteerd. Bent u enthousiast om één of meerdere boeken te sponsoren, of wilt u één of meerdere exemplaren in de voorverkoop aanschaffen, dan kunt u de intekenlijst invullen en opsturen naar: alakondre.drakenmeisje@gmail.com
  Als u deze intekenlijst en/ of het informatie A4-tje over het educatief programma nog niet heeft ontvangen, kunt u dit ook mailen naar het bovengenoemde adres.

1 Trackback/Ping

Your comment please...

 • RSS
 • Facebook
 • Twitter