blog | werkgroep caraïbische letteren

Het 10.000ste bericht op Caraïbisch Uitzicht!

Met de aankondiging van de presentatie van het jongste boek van de Arubaanse Rosabelle Illes heeft Caraïbisch Uitzicht zijn 10.000ste bericht gepubliceerd. Daarmee is deze blogspot uitgegroeid tot een constante factor van nieuwsgaring over de cultuur van de Caraïben aan beide zijden van de oceaan. En tot een archief over wat er de laatste jaren allemaal gebeurde binnen de Caraïbische cultuur.

 

We publiceren nieuwsberichten, recensies, interviews, verslagen en fotoreportages over de Caraïbische cultuur in de breedste zin van het woord: over literatuur, jeugdliteratuur en theater natuurlijk, maar ook over de andere podiumkunsten, over geschiedenis, onderwijs, wetenschap, muziek, beeldende kunst, film, fotografie, grafische kunst, architectuur, oraliteit, folklore, mode, journalistiek, media, de vrijheid van meningsuiting en selectieve varia over samenleving, religie, politiek, economie, natuur en milieu. We nemen berichten uit andere media over, waarvan we vinden dat die onder de aandacht van een breder publiek moeten komen; soms linken we naar uitgebreide teksten elders op het internet. We werken structureel samen met de Ware Tijd Literair in Suriname door haar bijdragen op krantenpapier hier een internetpodium te bieden. We zouden hetzelfde graag zien gebeuren met journalistieke media op de Caraïbische eilanden.

 

Curacao Michiel van Kempen DSC_0310 (183)

Cola Debrot, buste, Riffort, Punda, Curaçao. Foto © Michiel van Kempen

Deze blogspot maakt geen enkele geldelijke winst. Het is de Werkgroep Caraïbische Letteren vooral begonnen om het brede spectrum aan culturele evenementen, visies en meningen binnen de Caraïbische wereld. Het zou vreemd zijn als daar niet nu en dan ook discussie en controverse bij hoorde. Ook binnen de Caraïbische familie vallen wel eens harde woorden. We proberen ons te onttrekken aan de waan van de dag, maar er zit achter deze blogspot geen betaalde bureauredactie, het blijft goedwillend mensenwerk.

 

ARUBA_STAMP_PEDERNALES_B

We proberen aan het beeldmateriaal bijzondere aandacht te schenken. Niet altijd lukt het om hoogwaardige fotografie te laten zien, omdat er simpelweg niet veel beters beschikbaar is dan een kiekje. Deze vindt een beeld te schokkend, die een beeld te weinig confronterend, deze vindt een foto te bloot of te weinig functioneel, een ander smult er juist van. We doen ons best, maar het zal niet altijd naar ieders smaak zijn.

 

suriname 343

Monding van de Marowijnerivier. Foto © Michiel van Kempen

10.000 berichten: het is niet mis, maar uitputtend kan het natuurlijk nooit zijn. Ook wij missen wel eens belangwekkende nieuwtjes of evenementen. Als u als lezer ons daarop attendeert en ons voorziet van informatie en berichten, proberen wij deze blogspot zo levendig mogelijk te houden.

1 comment to “Het 10.000ste bericht op Caraïbisch Uitzicht!”

  • masha pabien i hopi aña mas di bida (Van harte gefeliciteerd en nog vele jaren toegewenst)

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter