blog | werkgroep caraïbische letteren

Herziene heruitgave Groot Surinaams Kookboek

Er is maar één echte, nieuwe heruitgave van het Groot Surinaams Kookboek… deze verschijnt medio november bij Uitgeverij Dubois.

groot surinaams kookboek

 

Deze editie is volledig herzien en rijkelijk aangevuld door Diana Dubois, m.m.v. Edna Eendragt, Miryam Kraan, Joan Neyhoft en Gré Ploeg.

Weetjes over het Groot Surinaams Kookboek…

In 1976 verscheen de eerste druk van het Groot Surinaams Kookboek. De boekpresentatie vond plaats op de Surinaamse ambassade in Den Haag. “Op Surinaams grondgebied”, zoals Wim van Eer, de toenmalige ambassadeur opmerkte.

Echt bekendheid verwierf het kookboek toen in 1979 de Surinaamse editie het licht zag. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan president J.H.E. Ferrier en zijn vrouw E.C. Ferrier-Vas, destijds de beschermvrouwe van de huishoudschool.

Dit was 40 jaar nadat het eerste deel was verschenen in Suriname (het kookboekje Wat de Surinaamse Pot Schaft). Het tweede deel van het manuscript was 25 jaar daarvoor in de vorm van het kookboek Voeding goed, volk gezond aan het publiek gepresenteerd.

 

jules-dubois

Jules Dubois

De drukker van deze eerste druk, en later ook de uitgever van de twee herdrukken die hierna volgen, was Jul. M. Dubois, directeur/eigenaar van drukkerij-uitgeverij Dubois & Dubois, aan de Eldoradolaan te Paramaribo.

In 2004 treedt zijn dochter Diana Dubois in zijn voetsporen. Uitgeverij Dubois te Rotterdam is daarmee een feit.

Op 8 november as. verschijnt bij haar uitgeverij de volledig, herziene uitgave van het Groot Surinaams Kookboek (isbn 9789075812473). Daarmee brengt zij een langgekoesterde wens van wijlen haar vader in vervulling. Als suikermuisjes op de Eksi heeft zij in de vorm van 150 nieuwe recepten deel 4 aan het bestaande manuscript toegevoegd. In totaal bevat het Groot Surinaams Kookboek nu 750 recepten.

 

Aantal recepten: 750
Prijs: €19,95/SRD 160
ISBN: 9789075812473

Verzekerd zijn van een exemplaar? Reserveer deze dan alvast via de website van Uitgeverij Dubois of de (online-)boekhandel.

1 Trackback/Ping

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter