blog | werkgroep caraïbische letteren

Henry Ori wordt vandaag professor aan Vrije Universiteit Brussel

Door middel van een korte ceremonie wordt politicus en wetenschapper, Henry Ori, vandaag, 3 december 2012, benoemd tot professor. Dit gebeurt in het Belgische Brussel door de Vrije Universiteit Brussel, aldus bericht de Ware Tijd.

 

Ori promoveerde op 5 september 2011 aan het instituut met het proefschrift getiteld Het strategisch veranderen en verduurzamen van Toerismebeleid in Suriname. (Red. Obsession Magazine: Abusievelijk vermeldt dWT dat Ori op 5 september dit jaar promoveerde.)

De benoeming vloeit voort uit de samenwerking die de Vlaamse Universiteit met de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) heeft.

Ori is trekker van één van de projecten die uit deze samenwerking voortvloeit.

Hij krijgt een zogenoemde onbezoldigde nulaanstelling, De benoeming is al per september ingegaan, maar vandaag worden de laatste formaliteiten afgehandeld.

‘Het is een mooie mijlpaal en een grote waardering’, aldus Ori tegenover een correspondent van de krant. Hij benadrukt echter wel dat de titel van professor ‘je niet maakt tot een ander of bijzonder mens’.

De AdeKUS en de Vlaamse Universiteit hebben een samenwerking van tien jaar lopen op diverse gebieden. ‘Distance learning’, versterking van de ICT en institutionele samenwerking zijn enkele van ze.

Volgens Ori wordt in april 2013 de eerste fase van die samenwerking afgesloten. Er worden nu voorbereidingen getroffen voor de ondertekening van de tweede fase van de samenwerking in februari 2013. De eerste fase van de samenwerking kende een bedrag van 3,3 miljoen euro. Bij de tweede fase zal het gaan om een bedrag van 2,6 miljoen euro voor vijf jaren.

[uit Obsession Magazine, 3 december 2012]

3 Trackbacks/Pings

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter