blog | werkgroep caraïbische letteren

Henna Goudzand Nahar bij project Schoolschrijvers

Maar liefst 20 Schoolschrijvers gaan 26 januari van start op 20 basisscholen in Amsterdam Nieuw-West, Noord, Oost en Zuidoost. Kinderboekenauteurs Rian Visser, Selma Noort, Erna Sassen, Aby Hartog, Karel Eykman, Ruben Prins, Anneke Scholtens, Lydia Rood, Saskia van der Wiel, Janneke Schotveld en Karlijn Stoffels waren eerdere edities al als Schoolschrijver actief.

We zijn verheugd een hele rits nieuwe auteurs te mogen aankondigen: Anke Kranendonk, Bibi Dumon Tak, Fiona Rempt, Wieke van Oordt, Benny Lindelauf, Simone Arts en Henna Goudzand Nahar gaan voor het eerst aan de slag als Schoolschrijver in Amsterdam.

Groepsfoto-Schrijvers-Amsterdam©chrisvanhouts-e1420466451413

De nieuwe schoolschrijvers. Tweede van rechts Henna Goudzand Nahar. Foto © Chris van Houts

Training Schoolschrijvers
Op woensdag 17 december vond ter voorbereiding de 2de Schoolschrijversworkshop plaats. Ook alle Schoolschrijvers die in Fryslân en Groningen aan de slag gaan waren afgereisd naar Amsterdam voor een intensieve training en onderlinge kennismaking. De ervaren Schoolschrijvers, waaronder Lydia Rood die dit schooljaar voor de vijfde keer meedoet, werden gekoppeld aan nieuwe Schoolschrijvers. Ervaringen werden uitgewisseld en best-practices gedeeld. Het was een zeer geslaagde dag en iedereen is enthousiast om aan de slag te gaan!

 

Goudzand Olifant

Een kijkje in de klas
Zodra het traject is begonnen, lees je hier de weekkrant van telkens een andere Schoolschrijver. Ze vertellen over hun ervaringen in de klas, laten foto’s en werk van leerlingen zien en tekenen de mooiste uitspraken op van leerlingen, ouders en leerkrachten.
Nu alvast een kijkje nemen? Klik dan hier bij archief, met alle weekkranten van de afgelopen editie.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter