blog | werkgroep caraïbische letteren

Henna Goudzand Nahar online bij Linnaeus Boekhandel

Vijfenveertig jaar geleden, bij de onafhankelijkheid van Suriname, konden Surinamers hun Nederlandse paspoort alleen behouden als zij naar Nederland verhuisden. Wat hun komst met hen deed, en met Nederland, laat Henna Goudzand Nahar zien in haar nieuwe roman De geur van bruine bonen.  Op woensdag 21 april om 19.30 uur interviewt Reinjan Mulder haar online via Zoom over haar laatste roman. 

 (… )‘De geur van bruine bonen’ wroet nog het diepst in de psychologie van een Surinaams gezin in Nederland; zij (Henna Goudzand Nahar) laat op tal van bladzijden zien hoezeer de slavernijgeschiedenis ook in een moderne setting kan doorwerken. Intussen passeren tal van zaken die kenmerkend zijn voor mensen die een andere cultuur met zich meedragen.’ Michiel van Kempen, hoogleraar Caribische literatuur aan de Universiteit van Amsterdam.

Reinjan Mulder, schrijver en voormalig criticus bij NRC, gaat met Henna Goudzand Nahar in gesprek over De geur van bruine bonen en haar visie op de integratie van Surinamers in Nederland, de drugsproblematiek van de jaren 70
en de daarmee verbonden generatieconflicten.

Aanmelden kan via info@linnaeusboekhandel.nl

Je ontvangt dan de ZOOM link. De Zoom app kun je gratis downloaden op telefoon of computer.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter