blog | werkgroep caraïbische letteren

Helga Fredison debuteert met Sarafina: This is My Life!

door Audry Wajwakana  

PARAMARIBO – Als publiciteitsvrouw van de Clark Accord Foundation kon Helga Fredison (64) er niet om heen om ook een boek uit te brengen. “Want als je eenmaal bezig bent anderen in te pompen ‘Wie schrijft, die blijft’, dan wakkert dat ook iets in jezelf aan”, houdt ze de Ware Tijd voor. Geprikkeld door de verhalen van jonge schrijvers besloot Fredison haar levensverhaal in Sarafina: This is My Life! neer te pennen. 

Helga Fredison geeft met haar debuutboek
Sarafina: This is My Life! een kijk in haar leven. 
Foto: Audry Wajwakana

In haar eerste pennenvrucht blikt de auteur terug op haar leven als alleenstaande moeder met twee kinderen. Heel open en eerlijk vertelt ze over haar liefdesleven, de teleurstellingen, maatschappelijke issues, ups en downs als vrijwilliger, qualitytime met haar kleinkinderen en de tegenwerkingen die ze ondervond tijdens haar leven.

Fredison is zich er erg van bewust dat er veel alleenstaande moeders rondlopen. “Maar in dit boek gaat het om het karakter van de persoon. De tegenslagen zijn beproevingen in het leven en je vraagt God voor kracht om verder te gaan. Net als Sarafina ben ik een vechter.” Met haar boek wil ze jonge alleenstaande moeders bemoedigen om nooit op te geven en in zichzelf te blijven geloven.

Sarafina is de naam van de hoofdrolspeelsters in de gelijknamige Zuid-Afrikaanse dramafilm over Soweto. Die naam gaf ze ook aan haar geadopteerde hond toen ze in 2014 naar Suriname remigreerde. “In die film kwam Sarafina heel sterk over en dat paste bij de hond en mijn levensverhaal”, legt Fredison uit. Het boek wordt zondag te Waka Pasi aan het Surinaamse publiek gepresenteerd.

[uit de Ware Tijd, 28/09/2021]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter