blog | werkgroep caraïbische letteren

Haatzaaiende Hezbollahbelg Abou Jahjah krijgt contract bij voormalige verzetsuitgeverij

Uitgevers van papieren frutsels, wij van het grote boze internet gaan al jaren helemaal hakbar op ze. Logisch dat er dus een race to the bottom is ingezet naar de meest saillante auteurs om zo de verkoop nog een beetje te stimuleren. Zo ook eenmansintegratiehinderpaal Dyab Abou Jahjah – “de pooier van de profeet”, zei Theo van Gogh – die een dealtje hep met uitgeverij De Bezige Bij.

aboejaja

De door Hezbollah getrainde onruststoker die bij elke gelegenheid in de palliereflex (leestippentjen: zelfs voor het Palestina Komitee is DAJ te radicaal) schiet krijgt nu in plaats van een enkel stukje in de krant een heel boek om zijn vuile rommeltjes te spuien. Wanneer het geschrift van de Arabische Ligakoek uitkomt is nog niet bekend. Wat we wel weten, is wat hij in het verleden allemaal voor rabiaat gestoorde shit gezegd heeft. Ome Holman heeft de notities bewaard. En ohja, hij kwam ooit met een geladen pistool naar Barend & Van Dorp.

[van Geenstijl, 7-2-2016]

 

Column van Theodor Holman

Omdat ik me nog steeds enigszins gammel voel, tik ik vandaag wat aantekeningen uit mijn notitieboekje over.

Abou Jahjah ‘de pooier van de profeet’ (Theo van Gogh) tekent een contract bij De Bezige Bij. Zijn ze gek geworden? Theo: ‘Jahjah is de grootste nagel aan de doodskist van de vrije meningsuiting en die moet bestreden worden.’ (10 mei 2004).

Jahjah: ‘Ik voelde een gevoel van victorie toen de Twin Towers neergingen.’

Jahjah: Hirsi Ali dient opgesloten te worden en haar mond te houden!’
Geert Lubberhuizen, oprichter Bezige Bij, zat in het verzet, samen met leden van de Paroolgroep. Ze hielpen Joodse kinderen de oorlog door. Drukte de Moffenspiegel en de Jappenspiegel. En nu dus Abou Jahjah die zei dat Palestina ‘from the river to the sea’ moest zijn. Subtekst: Israël vernietigen.

Bezige Bij, groot geworden door Harry Mulisch. (Zei tegen Marcel van Dam dat hij PVV zou stemmen.) Groot geworden door W. F. Hermans. (Zou volgens wetenschapper Ewoud Kieft een wegbereider zijn voor de PVV.) Gerard Reve, publiceerde De avonden bij De Bezige Bij: was een van de eersten die de term ‘geitenneukers’ introduceerde.

Jahjah in juni 2015: hij vond wat de Belgen hadden gedaan in Congo te vergelijken met de bezetting en wat de zionisten deden in Palestina. Zionisten – rapport Verwey-Jonker Instituut: term zionisme vaak door fanatieke islamieten gebruikt omdat men weet dat antisemitisme niet mag.

 

Abou Cajwx_rXIAAdMmw

Abou Jahjah

Jahjah: noemde burgemeester van Antwerpen zionistenpijper.
Wat bezielt de Bezige Bij? Hebben ze wel eens meer dan tien seconden op internet gekeken? Jahjah beweert dat alles ‘bewerkingen’ zijn.

Jahjah is hier veroordeeld wegens antisemitisme – cartoons die hij had afgedrukt. Wilde hem toen nog verdedigen in verband met de vrijheid van meningsuiting.

Geschiedenis Bezige Bij: Toen Telegraaf-columnist Leonard Huizinga met een boek bij de Bij wilde komen, was iedereen des duivels. Nu hoor je niks. Ooit gingen Huib Schreurs en ik met boekvoorstel naar de Bij; men vond ons te veel CDA! (Moi!)

Nakijken: cartoons Abou Jahjah – Charly Hebdo.
Uiteraard noemt Jahjah op zijn blog Israël, ‘de laatste antisemitische staat’.

De bijenkoningin eet haar kinderen op.

on 09.02.2016 at 15:26
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter