blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Grote solidariteit op benefietconcert Antillen

Het Ban Yuda Kòrsou benefietconcert van zondag 28 november 2010 in Delft was een toonbeeld van broederschap van de gemeenschap in Nederland met de slachtoffers ‘overzee’ van de tropische storm Tomas op Curaçao. Doel van het benefietconcert was het solidair zijn met de getroffenen, het aandacht vragen voor Giro 881 t.n.v. het Nederlandse Rode Kruis (omschrijving: Curaçao) en de mogelijkheid om te doneren aan het Rode Kruis Curaçao. Daarin is de organisatie ruimschoots geslaagd.

Vele bekende artiesten traden belangeloos op in het Delftse café Verderop van Curaçaoënaar Roley Zoetrum en de daaraan gelegen Binnenhof in de Vrij Academie van de Gemeente Delft. De aanwezigen konden genieten van Jasmine Sendar, Ruben Heerenveen, Rinchemar Martina, Lou Prince, Izaline Calister, Cache DeLuxe, K-Liber, Leslie Vos, Resample Band, Humphrey Basilio, Humberto Nivi, DJ Akil, DJ D’Ivy, Jandino Asporaat, Grupo Saborrr Gaitero, Grupo Flamboyan, DJ Sky, Furia Band, Grupo di Tambu Simbagwe Yon, Ten-Q, Patrick Grayham, Pastor Concardus, Gospelkoor Together, Juni Anzola, DJ Jeffrey, Remses Rafaela alias ‘Muis’ met Curve, Groovekings en Unicum brassband, Marylin Scharbaai alias ‘Ma Baker’, Esmee Nuboer alias ‘Sundiva’, Yuli Minguel en DJ RO-1. Daarnaast ondersteunden een groot aantal organisaties en media uit de gemeenschap in Nederland het Ban Yuda Kòrsou benefietconcert. De belangstelling was boven verwachting: over de gehele dag kwamen honderden bezoekers hun lotsverbondenheid tonen met Curaçao en de Curaçaoënaars.

Begin november raasde de tropische storm Tomas over het Caribische eiland en veroorzaakte dodelijke slachtoffers en veel ravage. De gemeenschap in Nederland nam daarop het initiatief om met diverse activiteiten – via het Rode Kruis – een bijdrage te leveren aan noodhulp voor de zwaarst getroffen gezinnen en basisscholen in achterstandwijken. De organisatie heeft het Ban Yuda Kòrsou benefietconcert georganiseerd zonder enige vorm van subsidie of winstoogmerk en met uitsluitend de inzet van vrijwilligers. Zij zal het overgebleven bedrag in zijn geheel storten op Giro 881 van het Rode Kruis. Vooralsnog heeft het benefiet een mooi bedrag opgeleverd: 3.000 euro.

http://www.yudakorsou.com/

Op de foto: dansgroep Flamboyán, @ www.nosteve.com

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter