blog | werkgroep caraïbische letteren

Grootste festival van Caraïbische jeugdliteratuur in Nederland ooit

Trek je stoute schoenen aan en trippel met ons mee!

Op zondag 1 oktober vindt in de OBA voor het eerst de Caraïbische Letterendag OBA Junior plaats. Maar liefst tien jeugdboekenschrijvers komen daarvoor over uit het Caraïbisch gebied! In totaal doen 23 kinder- en jeugdboekenschrijvers mee aan deze zinderende dag. Met als grote verrassing de Surinaamse successchrijfster Cynthia McLeod die het festival zal afsluiten.

 

Jeugdboekenschrijfster Loekie Morales (Sint Maarten)

De organisatie is in handen van de Werkgroep Caraïbische Letteren en de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) die samen een spannend en interactief programma hebben gemaakt voor de jeugd van 6 tot 13 jaar.

Om 11.30 uur is de feestelijke opening en start het programma. Kinderen kunnen kiezen tussen de Literaire Trippelzone met korte interactieve mini-voorstellingen van Caraïbische jeugdboekenschrijvers, de Workshop Afro-house dance door bruisende danseres Precious Alvares, de Familieworkshop swingende muziek door het duo Bengalou, de Caraïbische tekenworkshop met illustrator Mylo Freeman en de Workshop geluks-amulet maken van klei. Er is ook een lezing voor ouders, een Caraïbische Boekenstraat en er worden Anansi verhalen verteld.

 

 

 

Deelnemende auteurs:
Diana Lebacs (Curaçao), Roland Ròi Colastica (Curaçao), Jackie Bernabela (Bonaire), Liliana Erasmus (Aruba), Loekie Morales (Sint Maarten), Indra Hu (Suriname), Hilli Arduin (Suriname), Curt Fortin (Aruba), Guillaume Pool (Suriname), Hans en Monique Hagen, Joke van Leeuwen, Lydia Rood, Marit Törnqvist, Brian Elstak, Henna Goudzand Nahar, Mariska Hammerstein, Anton van der Kolk, Peter Vervloed, Mylo Freeman, Charlotte Doornhein (Nederland), Tio Ali (Curaçao) en Cynthia McLeod (Suriname).

Vooraf online aanmelden en tickets betalen (max. 5,00 euro), via deze link
Meer informatie hier

 

Charlotte Doornhein in een kinderworkshop

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter