blog | werkgroep caraïbische letteren

Groningen: literaire middag over Albert Helman

Op zondag 26 maart organiseert New Orleans Jazz Café in Groningen een literair gebeuren rond de Surinaamse schrijver Albert Helman (1903-1996), pseudoniem van Lodewijk Alphonsus Maria Lichtveld.

Albert Helman. Foto © Rudhi Relyveld

Hij schreef klassiekers als Zuid-Zuid-West en de allereerste slavernijroman De stille plantage en werkte als musicus, journalist, taalkundige, minister en diplomaat. In het leven van Helman duiken de groten van de 20ste eeuw op: George Orwell, Frida Kahlo, Pablo Casals, Slauerhoff en Marsman.

Michiel van Kempen. 

Michiel van Kempen beschreef het allemaal met verve in zijn net herdrukte biografie Rusteloos en overal en geeft een wervelende presentatie over het leven van de grand old man van de Surinaamse literatuur.

Felix Burleson. Foto © Michiel van Kempen

Werk van de wereldburger Helman wordt deze middag voorgedragen door acteur Felix Burleson, bekend als conciërge Kalkhoven in SpangaS en te zien in ontelbare toneelstukken waaronder het solotoneel Hoofden van de Oayapok op een tekst van Helman. Twee kleinzoons van Helman, Flip en Bas van Vliet, vertellen over het imposante leven van hun grootvader. De presentatie en interviews zijn in handen van Danny Abdoelhak, ex programmamaker Radio Apintie (Paramaribo) en Oog radio (Groningen).

Danny Abdoelhak

Zaal open vanaf 16.30 uur. Start Literaire middag 17.00 uur. Toegang gratis. Wees op tijd want het aantal zitplaatsen is beperkt. De boeken van de aanwezige auteur zullen deze middag te koop zijn en gesigneerd worden. Caribische keuken aanwezig.

Evenement gegevens
•Datum: 26 maart 2017 17:00
•Locatie: New Orléans Jazz Café, Gelkingestraat 17, Groningen

Waar is het?

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter