blog | werkgroep caraïbische letteren

Granman Alalaparu van de Trio’s trekt aan de bel

De Trio’s in Zuid-Suriname kampen met verschillende problemen en hebben deze voorgehouden aan minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO). Granman Asongo Alalaparu van de Trio’s heeft Dikan woensdag een brief overhandigd waarin de kwesties zijn opgesomd.

 

Granman Asongo Alalaparu van de Trio’s, bespreekt de problemen van zijn stamgenoten met minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling.

In het schrijven vraagt het stamhoofd om rehabilitatie van het vliegveld van Kwamalasemutu; aanleg van een verbindingsweg naar Kabalebo; renovatie leerkrachtenwoningen; drinkwater voor de school; continue beschikbaarheid van elektriciteit, eventueel met zonnepanelen als alternatief; brandstof en transport voor studenten uit Kwamalasemutu.

Dikan heeft de granman toegezegd dat zijn ministerie zich zal inzetten om een bijdrage te leveren aan het oplossen van de heersende problemen en tekorten. Hij zal enkele van de problemen onder de aandacht brengen van collega-ministers, die vanwege de aard van die problemen een betere oplossing kunnen bedenken. Hij vroeg Alalaparu ook om zoveel mogelijk gebruik te maken van de korte communicatielijnen met de districtscommissaris.

Alalaparu was in gezelschap van hoofdkapitein Reshoede Wakoesja, meldt de voorlichting van RO, via het Nationaal Informatie Instituut.

[uit Starnieuws, 16 november 2018]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter