blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Grammatica van het Papiaments

De Grammatica van het Papiaments is een op mondelinge en schriftelijke communicatie gericht praktisch handboek en naslagwerk. Hij is bedoeld voor moedertaalsprekers en voor wie op het niveau van een gevorderde geïnteresseerd is in het gebruik van het hedendaagse Papiaments: de hoogste klassen van havo en vwo, lerarenopleidingen, opleidingen voor tolken en vertalers en de universitaire opleiding Papiaments.

grammatica van het papiaments

Docenten Papiaments, vertalers en wie beroepshalve teksten in het Papiaments opstelt, zullen dit boek kunnen gebruiken als naslagwerk. Het bevat niet alleen een gedetailleerde inhoudsopgave, maar ook een zeer uitgebreid trefwoordenregister en een alfabetische lijst van de gebruikte begrippen en termen in het Papiaments en Nederlands.
Het boek vereist geen specialistische voorkennis maar sluit aan bij de grammaticale begrippen die de lezer doorgaans in het onderwijs van de moderne vreemde talen heeft geleerd. Het behandelt in de eerste plaats de vormen en hun gebruik van het hedendaagse Papiaments en de officiële “fonologische” spelling. De uitleg is rijkelijk geïllustreerd met voorbeelden die vaak zijn ontleend aan het werk van gerespecteerde in het Papiaments schrijvende auteurs. Af en toe worden “uitstapjes” gemaakt naar de historische ontwikkeling van het Papiaments om bepaalde verschijnselen en – door sommigen bekritiseerde – ontwikkelingen in het hedendaagse Papiaments toe te lichten.

 

Titel: Grammatica van het Papiaments; Vormen en communicatieve strategieën
Auteurs: Florimon van Putte en Igma van Putte-de Windt

Uitgeverij De Walburg Pers

ISBN 9789057301148
384 pagina’s
17,1 x 24,6 cm
genaaid gebonden
tekst, geillustreerd
Prijs € 24,95

1 Trackback/Ping

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter