blog | werkgroep caraïbische letteren

Gods Wegen in Paradiso

Op 16 augustus spelen Nina de la Parra en Sanne Landvreugd de veelgeprezen theatervoorstelling Gods Wegen in Paradiso.

Sanne Lasdvreugd & Nina de la Parra. Persfoto Leendert Vooijce

Gods wegen leidden er al 22 jaar geleden toe dat Nina de la Parra (tekst) en Sanne Landvreugd (saxofoon) bij elkaar over de vloer kwamen in Paramaribo. Ze zaten beiden op het roemruchte Barlaeus in Amsterdam. Ze hebben allebei een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder en staan samen op de podia in Nederland.

Nina in een virtuoze autobiografische bevraging over haar christelijke klasje in Paramaribo, het koloniale verleden van haar joods-Sefardische voorvaderen, haar ervaringen in Surinaamse one-hour hotels, haar pratende vagina en haar zoektocht naar verlichting bij een winti-priester. Sanne in een virtuoze, eclectische stijloefening van caribbean dancemusic, jazz, blues en house op zowel alt-,sopraan- als baritonsaxofoon. ‘Spoken word’ en opwindende muziek in een programma van twee powerhouses: zonder medelijden, verleidelijk, altijd feministisch, woedend en persoonlijk, trappen zij hun complete afkomst, hun generatie vrouwen en uiteindelijk zichzelf in de baarmoeder.

Regie: Titus Muizelaar
Geluid en techniek: Jan Heideveld
Muziek: Sanne Landvreugd en Nina de la Parra, i.s.m. Tim Bücher en Moritz Götzen
Foto: Leendert Vooijce
Artwork: Hedy Tjin
Styling: Bonnie Rae Hulsman
Kostuum: Machteld van Roijen
Piano-arrangementen: Robin van Geerke
Productie & management: Daniëlle Kersten (Eigen naam BV)

Sanne Landvreugd. Foto © Michiel van Kempen

Maandag 16 augustus 2021 in Paradiso
Zaal open 19:00, Aanvang 20:00
Tickets 23,00 euro

Dit is het verplaatste programma van 9 februari 2021 en 25 mei 2021. Eerder gekochte tickets zijn ook geldig voor de nieuwe datum.

Paradiso kan weer programma’s organiseren omdat de coronamaatregelen zijn versoepeld. Vanwege de beperkte zaalcapaciteit (maximaal 250 bezoekers) is het bij dit programma niet nodig een negatieve testuitslag of vaccinatiebewijs te tonen bij de ingang. 

Je hoeft voor dit programma géén coronatoegangsbewijs te laten zien bij binnenkomst. Bezoekers houden onderling 1,5 meter afstand tot elkaar. In Paradiso is het dragen van een mondkapje sinds 26 juni 2021 niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden deze bij verplaatsingen in het gebouw te dragen. Bekijk deze pagina voor alle geldende coronamaatregelen binnen Paradiso. 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter