blog | werkgroep caraïbische letteren

Glazen Globe voor Sjoerd Kuypers Curaçao-jeugdboek

De duik van Sjoerd Kuyper en Sanne te Loo is bekroond met de Glazen Globe 2015. De tweejaarlijkse jeugdboekenprijs van het Koninklijk Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) wordt vandaag uitgereikt tijdens de jaarlijkse onderwijsdag voor geografen.

 

Sjoerd Kuyper

De Glazen Globe, een initiatief van het Koninklijk Aardrijkskundig Genootschap, wordt al 25 jaar iedere twee jaar uitgereikt aan het beste jeugdboek waarin aandacht wordt geschonken aan een aardrijkskundig onderwerp. De winnaar ontvangt een glazen wereldbol.
De jury: ´De schrijver Sjoerd Kuyper en illustrator Sanne te Loo brengen in dit meesterwerk een ode aan Curaçao. Van dit boek worden we gelukkig.´

In De duik wordt volgens de jury van de Glazen Globe ´de tegenstelling tussen de warme, magische wereld van Curaçao en het nuchtere en zakelijke van Nederland prachtig geïllustreerd.´ De jury prijst de ´indrukwekkende´ research van Sjoerd Kuyper en de manier waarop de diverse schrijfstijl ´voelt als poëtische proza, ofwel pure kunst.´ De illustraties van Sanne te Loo zorgen volgens de jury ´niet alleen voor een echte geografische meerwaarde van het boek, maar ook voor een echt kunstwerk.´

De duik (Lemniscaat) sleepte dit jaar ook al een Vlag en Wimpel van de Griffeljury en een nominatie voor de Woutertje Pieterse Prijs in de wacht.

 

9200000030059972

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter