blog | werkgroep caraïbische letteren

Girls Girls Girls

25 jaar geleden werd een groep bi-culturele vrouwen gevolgd over wat het voor hen betekent om in Nederland op te groeien. 25 jaar na dato blikken ze terug in een nieuwe serie Girls Girls Girls. Hoe tolerant was Nederland vroeger en hoe is het nu?

In 1998 kwam een groep vrouwen met een bi-culturele achtergrond bij elkaar, waaronder oprichter RIGHTABOUTNOW INC. Marjorie Boston, om in de serie te praten over identiteit, ambitie en opvoeding, maar ook over polarisering en discriminatie in Nederland.

Marjorie Boston

Soulaima el Khaldi zag de serie. De openheid van de vrouwen maakte destijds een diepe indruk op haar. Het was voor haar een aanleiding om vier van deze vrouwen opnieuw op te zoeken en dezelfde vragen te stellen. Ze maakte, nu bijna 25 jaar later, de documentaire Girls Girls Girls, waarin we terugblikken en we een reeks portretten zien van deze pioniers en een nieuwe generatie ‘Girls’. Wat is er veranderd? En wat is hetzelfde gebleven? Hoe tolerant was Nederland in die tijd als je afweek van de norm en hoe staan we er nu voor? 

De 6-delige serie van de docu GIRLS GIRLS GIRLS, geproduceerd door NTR/Moondocsis, is al te zien op NPO Start. Vanaf 3 juli is de serie te zien op NPO 2.

Klik hier voor afleveringen

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter