blog | werkgroep caraïbische letteren

Gevarieerd modeprogramma op Fashionweek

door Tascha Samuel

Paramaribo – De tweede Suriname Fashion week (SFW) van woensdag 1 tot en met zaterdag 5 oktober zal een gevarieerd programma hebben. Het centrale punt is het Wyndham hotel in de Domineestraat. Daar zullen de meeste mode-activiteiten plaatsvinden.

Suriname fashion week poster 01_Detailfoto

Voor de afterparties, een diner en fashion event op vrijdag 3 oktober is de rooftop van Ramada hotel uitgeroepen tot de fashion hotspot. “Het is een betaald event waar men een diner krijgt en twee shows van elk twintig minuten”, legt Warda Marica van SFW uit.

“Op donderdag is er een debat. Met modellen, ontwerpers, visagisten en iedereen die maar iets met de mode te maken heeft willen we debatteren rondom het onderwerp ‘can you live from fashion in the Caribbean?’ Na de discussie zal er een gratis modeshow worden gehouden. Modellen uit Guyana en Frans-Guyana zullen ook deelnemen aan deze shows.”

 

Soraya Kromopawiro

Soraya Kromopawiro in een modeshow

Zaterdag is de grote afsluiting met een ‘Extravaganze Burlesque show’ in Wyndham waarvoor betaald moet worden. Bijzonder aan deze fashionweek is de Fashionshop waar gasten alles wat op de catwalk te zien is direct kunnen kopen of bestellen. Dagelijks zijn er make-up workshops van Teeez.

[uit de Ware Tijd, 01/10/2014]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter