blog | werkgroep caraïbische letteren

Getrainde acteurs moeten entertainmentbranche tillen

It Goes Casting wil zoveel mogelijk mensen trainen om in internationale filmproducties te kunnen spelen. Het bedrijf heeft zijn zevende groep ‘beginner camera acteurs’ afgeleverd. Aan zes cursisten is het diploma Basis Camera Acteren uitgereikt.

 

De cursisten met hun diploma Basis Camera Acteren

Net als de vorige zes groepen, heeft deze groep op eenvoudige wijze de basistechnieken van camera acteren leren toepassen, opdrachten leren analyseren en uitvoeren. Directeur Ivan Tai Apin van It Goes Casting zegt dat unieke talenten en doorzettingsvermogen belangrijk zijn bij het vak.

Aan het begin van de cursus dachten de cursisten dat ze zichzelf zouden regisseren. In de camera acteer wereld is dat nooit het geval, vertelt Tai Apin. “Er is een vaste structuur. Start with Step1, Ask the Director.” Van de cursisten verwacht hij dat ze zelf kritisch worden bij het aanvaarden van opdrachten en dat ze de juiste technieken toepassen.

It Goes Casting is vanaf 2016 actief. Aan het operationeel gaan van het bedrijf is drie jaar onderzoek vooraf gegaan. De onderneming wil structuur brengen in de entertainmentbranche door getrainde acteurs te casten. “Hierdoor kunnen de producties kwalitatief beter worden. Het talent wordt ook een podium aangeboden.” Het doel is om een productie afdeling van It Goes Casting op te starten.

[van Starnieuws, 12 november 2018]

on 12.11.2018 at 14:49
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter