blog | werkgroep caraïbische letteren

Gerda Havertong ontvangt ‘De Gouden Vioolspeld’

In het gebouw van de Vereniging Ons Suriname (1919), Hugo Olijfveldhuis, te Amsterdam, ontving actrice/zangeres Gerda Havertong op zondag 13 maart tijdens de dokter Sophie Redmond Lezing ‘de Gouden Vioolspeld’. Deze onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrouw die in de geest van Sophie Redmond vrouwen inspireert en gezien wordt als een rolmodel vanwege buitengewone prestaties op maatschappelijk en/of cultureel gebied.

Gerda Havertong Thea Doelwijt

Gerda Havertong toont trots het bijbehorende diploma; Thea Doelwijt, links van haar, haalt vrijpostigheid uit. Links cardioloog Harriëtte Verwey en rechts zangeres Anne-Marie Hunsel. Foto: st. Betwee the Lines.

Met haar stichting Wiesje maakt Gerda Havertong zich sterk voor de opvang en de behandeling van demente senioren burgers in Suriname. De Gouden Vioolspeld is voor de vierde keer uitgereikt. In 2015 ontving cardioloog Harriette Verwey, in 2014 zangeres Anne-Marie Hunsel en in 2013 schrijfster Thea Doelwijt deze onderscheiding.
Psychiater Cynthia Blanker was de hoofdspreker op de dr. Sophie Redmond Lezing. Blanker is sinds 2007 vrijgevestigde ziekenhuispsychiater, verbonden aan Psychiatrie Rivierenland en Liaison psychiater Ziekenhuis Rivierenland Tiel. In 2012 werd zij voorzitter Raad van Bestuur Psychiatrie Rivierenland. Een sterke en veelzijdige vrouw die zich blijft ontwikkelen in haar vakgebied. Momenteel is zij bezig met haar promotieonderzoek ‘The limitations of diagnosis depression’.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter