blog | werkgroep caraïbische letteren

Gerda Havertong laat kunst veilen

Paramaribo – Actrice en zangeres Gerda Havertong laat tijdens de charity brunch op zondag 12 april aanstaande kunstwerken en ‘ludieke stukken’ veilen ten bate van haar stichting Wiesje. Met deze stichting zet Gerda zich in voor de opvang van mensen met dementie in Suriname.

havertong_gerda

Gerda Havertong

 

De Zoetermeerse wethouder Taco Kuiper treedt op als veilingmeester. De stichting Wiesje is vernoemd naar Gerda’s in 1999 overleden moeder. Zij leed enkele jaren aan dementie. Met deze ervaring heeft Gerda zich het lot van mensen met dementie in Suriname aangetrokken. De door haar opgerichte stichting Wiesje ijvert niet alleen voor de inzameling van geld, maar ook voor de uitwisseling van kennis.

Sinds tien jaar is er in Paramaribo een door de stichting Wiesje gefinancierd dag- en kenniscentrum voor mensen die aan dementie lijden. De volgende stap is het realiseren van een woonvoorziening voor 24- uurszorg. In september 2014 is reeds gestart met de bouw de eerste van vier zorgwoningen.

Deze wordt aan het begin van de zomer in gebruik genomen. In het najaar is de feestelijke opening van de eerste voorziening voor kleinschalig wonen in Suriname. ,,Suriname is familie en familie laat je niet in de steek,’’ geeft Gerda Havertong aan. Zij zal tijdens de brunch vertellen wat de stand van zaken is voor wat betreft het vervolg van de woonvoorziening.

Voor deze charity brunch weet Gerda zich niet alleen verzekerd van de medewerking de Zoetermeerse wethouder Taco Kuiper, maar ook van onder meer chef Ramon Beuk die zorg draagt voor een Surinaams menu. Naast de veiling van diverse kunststukken zijn er ook optredens van artiesten als cabaretier Howard Komproe en zangeres Shirma Rouse.

Hadassah de Boer

Hadassah de Boer

 

Moderator van de dag is Hadassah de Boer en ook Prem Radhakishun laat tijdens de loterij nog van zich horen. De Wiesje Charity Brunch op zondag 12 april vindt plaats in showkas De Arendshoeve in Aalsmeerderbrug.

Zie ook: www.wiesje.nl

[van nospang.com, woensdag, 08 april 2015]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter