blog | werkgroep caraïbische letteren

Gebroken evenwicht tussen Oost en West

De zon komt op in het Oosten… De traditionele historiografie gaat te veel uit van de “Noord-Atlantische” of de zogenaamde “Westerse” geschiedenis. Al te vaak leidt dit tot een vertekening van de historische werkelijkheid, zeker van de sociaal-economische wereldgeschiedenis. Haalde het Westen niet de mosterd in het Oosten?

In de globaliserende wereld verlegt het economische zwaartepunt zich opnieuw naar het Oosten. Het enorme belang van Aziatische en andere niet-Europese culturen in het ontstaan van de hedendaagse wereld kan niet genegeerd worden. Gebeurt dat toch, dan zijn interculturele communicatie en internationaal erkende regels onmogelijk.

Het identificeren van de relevante paradigma’s, die vaak steunen op cultureel-godsdienstige concepten, biedt een verhelderende kijk op het ‘Oosterse’ economische denken en handelen. Een noodzakelijke connectie? Dr Gerret De Vylder houdt hierover een avondlezing.

Dr. Gerrit De Vylder doceert Economische Geschiedenis, International Political Economy en Cross-Cultural Negotiations aan de Subfaculteit Handelswetenschappen/Lessius University College, Antwerpen van de KU Leuven. Familiaal bevindt hij zich zowel in de christelijke, West-Europese als in de islamitische, Zuid-Aziatische wereld. Hij is auteur van onder meer Gebroken evenwicht tussen Oost en West.

Datum: dinsdag 13 november 2012, 19.00 uur – 21.00 u

Het Boekenpodium – Centrum voor het non-fictionboek
Somersstraat 13-15, 2018 Antwerpen
vlak bij Centraal Station en Parking Centraal
(routebeschrijving)
Deelnemen is gratis, aanmelden is noodzakelijk
Wilt u aanwezig zijn, klik dan hier, of telefoneer naar Garant-Uitgevers: +32 (0)3 231 29 00.

Om meer te weten over het boek, klik hier

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter