blog | werkgroep caraïbische letteren

Gandhi Memorial Day

Op zondag 3 oktober a.s. wordt de Gandhi Memorial Day gehouden. Het evenement wordt georganiseerd door het Sarnámi Instituut Nederland en Hum Hai Hindustani.

 

De achterliggende gedachte voor dit evenement is: 2 oktober is de geboortedag van de legendarische vredesfiguur Mahatma Gandhi. Gandhi staat vandaag de dag nog steeds symbool voor geweldloosheid en heeft getoond wat de kracht van pacifisme kan zijn. Met een nationale campagne van geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid wist Gandhi India te leiden naar de onafhankelijkheid. In een wereld waarin spanningen tussen gemeenschappen en naties steeds vaker in geweld ontaarden, is het gedachtegoed van Gandhi een kostbare boodschap die uitgedragen moet worden.

Tevens is door de Verenigde Naties 2 oktober uitgeroepen tot “Dag van de Geweldloosheid”. De VN heeft hierbij alle lidstaten opgeroepen om deze dag op gepaste wijze te herdenken en de boodschap van geweldloosheid uit te dragen.

In het kader van de “Dag van de Geweldloosheid” en de geboortedag zal op 3 oktober een evenement georganiseerd worden om aandacht te schenken aan het gedachtegoed van Gandhi en op een maatschappelijk betrokken en artistieke wijze visie te geven op geweldloosheid.

Het doel van het evenement is om geweldloosheid als middel van verzet ook onder de aandacht te brengen van jongeren.

Er een uitgebreid Indiaas vegetarisch buffet aanwezig.

De bijdrage voor kinderen is € 7.50,- en volwassenen € 10,- .

(Dit is inclusief snacks & uitgebreid diner)

 

Datum: zondag 3 oktober 2010

Aanvang: 14.30 uur

Hotel Den Haag – Wassenaar

Zijdeweg 54

2245 BZ Wassenaar

 

 

Wilt u zo vriendelijk zijn uw aanmelding voor vrijdag 24 september via het e-mailadres: lezing@sarnamihuis.nl doorgeven.

on 20.09.2010 at 15:43
Tags: / / /

2 comments to “Gandhi Memorial Day”

  • wil mij ( 2 personen) aanmelden voor de lezing op 3 oktober as.
    gaarne een bevestiging zodat de deelnamekosten kan worden overgemaakt.
    dank.

    • Datum: zondag 3 oktober 2010 [?]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter