blog | werkgroep caraïbische letteren

25 jaar Gallery Alma Blou

Gallery Alma Blou viert op zaterdag 4 en zondag 5 september 2021 haar 25 jarig bestaan met de expositie ART FEEDS THE SOUL

door Lusette Verboom (galleryhouder)
Samen met 25 kunstenaars ontvangen wij u op Landhuis Habaai om van  kunst te genieten die al uw zintuigen zal stimuleren. Er is Kunst voor iedereen, zoals we de afgelopen 25 jaar altijd gebracht hebben.

Landhuis Habaai / Gallery Alma Blou, Curaçao

Dit weekend kunt u samen met onze kunstenaars luisteren, voelen, discussiëren,  en zelfs proeven van verschillende vormen van kunstuitingen, gemaakt door de kunstenaar. Wij willen u deel maken van deze bijzondere viering van het 25 jarig bestaan van Gallery Alma Blou met dit feest voor het oog, oor, smaak, reuk zowel tastelijk als geestelijk.
Wat begon als een kleine souvenirshop aan de Westwerf in 1991 (nu 30 jaar geleden), verhuisde in 1996 naar de De Rouvilleweg als Kas di Alma Blou Gallery & Gift Shop om een definitieve onderkomen te vinden in 2006 in Landhuis Habaai als Gallery Alma Blou.
U bent welkom op zaterdag 4 september van 10 tot 4 uur en zondag 5 september van 10 tot 2 uur

Op zaterdag en zondag hebben we twee jonge mensen benaderd die heerlijk vegetarisch en vegan eten klaar maken. Wilt u ook uw inwendig mens trakteren, dan kunt u kiezen uit Gluten vrije vegan arepas, Gluten vrije sweet corn cachapas, Vegan Tuna salade en Vegan spinach ricotta cheese. En natuurlijk ook verschillende drankjes gemaakt met lamunchi maar ook gewoon soft drinks

De expositie is te bezichtigen tot en met zaterdag 18 september 2021

Lusette Verboom, initiatiefnemer en eigenaar Gallery Alma Blou –
foto Aart G. Broek

Wat begon als een kleine souvenirshop aan de Westwerf in 1991 (nu 30 jaar geleden), verhuisde in 1996 naar de De Rouvilleweg als Kas di Alma Blou Gallery & Gift Shop om een definitieve onderkomen te vinden in 2006 in Landhuis Habaai als Gallery Alma Blou.
In deze 25 jaar mochten wij getuige zijn van een prachtige ontwikkeling in onze lokale kunst. Onze kunstenaars zijn een integraal deel gaan vormen van het kunstminnend publiek op Curaçao en menig kunstwerk heeft een bijzonder plekje gekregen in het buitenland. Gallery Alma Blou wil groots uitpakken met de viering van ons 25 jarig bestaan met de expositie

Art feeds the soul
Het beleven van kunst raakt onze ziel. Het kijken naar kunst kan verschillende gevoelens opwekken. En waarom mogen we een kunstwerk niet aanraken, voelen, eraan ruiken, of het geluid beleven dat het kunstwerk maakt? Het prikkelen van verschillende zintuigen bij het beleven van een kunstwerk geeft een nog diepere beleving van dat kunstwerk.
Daarom hebben verschillende kunstenaars speciaal voor deze expositie werken gecreëerd die alle zintuigen prikkelen.
Het wordt een ware feest van kunst beleven op zaterdag 4 en zondag 5 september bij Gallery Alma Blou. Als bezoeker wordt je uitgenodigd om te kijken, te luisteren, te voelen, te ruiken, en zelfs te ‘proeven’ aan de kunst.
Voor het proef- en luisterplezier zullen er ook kunstzinnige hapjes en drankjes zijn, en live muziek. Kortom
KUNST VOOR HET VERRIJKEN VAN ONZE ZIEL.

on 03.09.2021 at 10:49
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter