blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Gail Eijk presenteert Splinters op mijn pad in Suriname

Bij Theater On Stage heeft gisteren de officiële presentatie plaatsgevonden van het boek Splinters op mijn pad geschreven door Gail Eijk. De presentatie was zeer goed bezocht en vond plaats in een gezellige sfeer. Het geheel werd georganiseerd en gesponsord door Digicel Suriname. Eijk is naast redacteur van SUN WEB TV, ook brand ambassador van  het telecombedrijf. Het geheel werd begeleid door Clifton Braam, die steeds korte interviews deed met de schrijfster.

Gail Eijk

In de gesprekken met Braam werd duidelijk dat Eijk dit boek binnen een maand heeft geschreven. Het boek is ook veel openhartiger geschreven dan haar eerste boek “Tranen voor mijn horizon”. De thema’s verdriet, liefde en spiritualiteit zijn expliciet aanwezig in Splinters op mijn pad. Het boek betekent voor Eijk echter nog geen afsluiting van zaken waar ze mee moet dealen, terwijl dat volgens haar bij het eerste boek wel het geval was. “Ik ben ervan overtuigd dat dit een opdracht was die ik had, ik moest dit boek schrijven’, legde Eijk ten overstaan van een vol On Stage Theater aan Braam uit. Men zal het boek echter moeten lezen om goed te begrijpen wat ze daarmee bedoelt.

Tussendoor was er zang van de bekende zanger Bryan Muntslag. Hij bracht ook het winnende Suripoplied dat door Eijk geschreven werd in 2008 ten gehore. Tot slot las Eijk een deel uit het boek voor, terwijl twee acteurs van On Stage dat deel van het boek dat werd voorgelezen op een sublieme manier tot leven brachten.

Daarna werd het geheel afgesloten en werd het publiek in de gelegenheid gesteld om het boek aan te schaffen en door de schrijfster te laten signeren. Velen hebben dankbaar gebruik gemaakt van dat moment om niet alleen hun boek te laten signeren, maar ook om Eijk een warme brasa te geven en te feliciteren.

Clifton Braam en Gail Eijk

Het boek is vooralsnog bij de schrijfster zelf te koop en bij SUN WEB TV aan de Van ‘t Hogerhuysstraat 112. Het boek is eerder op 05 maart 2024 in Nederland gepresenteerd.

[van Sun.sr, 2 april 2024]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter