blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Gail Eijk komt met tweede boek

door Steven Seedo

PARAMARIBO — Televisievrouw en schrijfster Gail Eijk brengt volgend jaar haar tweede boek uit. Splinters op mijn pad wordt op 5 maart, op haar verjaardag, bij Maranatha Ministries in Amsterdam, Nederland gepresenteerd. De boekpresentatie in Paramaribo volgt op 31 maart.

Gail Eijk (foto privé collectie)

“Nee, het is geen roman”, verduidelijkt Eijk in gesprek met de Ware Tijd. “Het is feitelijk het vervolg op Tranen voor mijn horizon, dat in 2015 uitkwam en gaat vooral over de weg die ik moest volgen sinds mijn bekering. De dingen waarmee ik moest dealen. Waar ik allemaal mee te maken heb gekregen”, vertelt ze. Eijk is sinds 2017 bekeerd.

In het boek dat 24 hoofdstukken telt, heeft Eijk ook gedichten. “Heel veel mensen hebben me daar al jaren naar gevraagd. Nu heb ik dit boek zodanig in elkaar gezet dat elk hoofdstuk wordt afgesloten met een gedicht. Als ik het nu teruglees, zou ik het een erg spiritueel boek noemen”, houdt ze de Ware Tijd voor.

Eijk is als redacteur/verslaggever verbonden aan het mediabedrijf Sun Web TV. Eerder was ze presentatrice en verslaggever bij Radio Apintie Televisie en STVS. Ze won in 2008 het componistenfestival Suripop met het lied ‘Ala ogri e tya wan bun’.

[naar de Ware Tijd, 12 december 2023]

[Het is niet bekend waartoe Gail Eijk zich heeft bekeerd en welke dingen zijn waarmee Gail Eijk dealt – red. CU]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter