blog | werkgroep caraïbische letteren

Fuck the police

‘Kijk, ik heb een heel lekker matzwart Vespa’tje. Daar heb ik zo’n 2400 grillburgers voor verkocht. En hij daar, Lars, heeft er net zo een. Komen wij samen een straat inrijden waar twee jonge agenten staan. Zegt hij ‘Check je later, gast.’ Want hij glimlacht naar ze en tuft lekker door. En ik lach vriendelijk en ik word naar de kant gehaald. En wie denk je dat zijn Vespa’tje opgevoerd heeft?’

 

Zes Nederlanders met verschillende achtergronden vertellen over het leven in de grote stad. Gewone jongens en meisjes maar toch worden ze wel vaker op straat door de politie aangehouden. Soms voor de kleinste dingen. Waarom zij wel en anderen niet? Twee van hen zijn broers. Darryl werkt bij de politie, Dante zit in een actiegroep voor gelijke rechten. Op een dag loopt een door Dante georganiseerde protestmars totaal uit de hand en komt hij lijnrecht tegenover zijn broer te staan. Welk ideaal kies je dan?

Theatergroep VIG / Raymi Sambo maakte eerder de succesvolle voorstellingen Mijn (Bij)Vrouw (2016), Aan Niets Overleden (2014), Op zoek naar Oom Tom (2013) en HUID! (2010). Met zijn theatergroep VIG maakt hij sinds 2003 voorstellingen over het steeds veranderende Nederland vanuit ‘zwarte’ thema’s waar een taboe op rust maar met universele herkenbaarheid. Centraal in het denken van VIG staat de gekleurde acteur die zijn kleur ‘voorbij speelt’. Met zijn voorstellingen zoomt Sambo in op de universele zoektocht naar identiteit en authenticiteit in de hedendaagse Nederlandse interculturele samenleving.

Première zondagmiddag 12 november 2017
Locatie: Bijlmerparktheater, Amsterdam-Zuidoost

Tickets klik hier

Idee/concept/regie Raymi Sambo
Auteur Maaike Bergstra
Spel Anil Jagdewsing, Saïd el Abboudi, Lisa Otto, Nick Livramento Silva, Nazanin Taheri, Carmen van Mulier
Dramaturgie Jolanda Spoel

1 Trackback/Ping

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter