blog | werkgroep caraïbische letteren

Frits Pengel genomineerd voor CBU Media Hall of Fame

Oud-directeur van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS), Frits Pengel, is unaniem genomineerd door de jury voor introductie in de Caribbean Broadcasting Union (CBU) Media Hall of Fame 2022. Hij is uitgenodigd om in augustus deel te nemen aan de plechtige ceremonie die gehouden zal worden in Tobago.

Televisie-pionier Frits Pengel. (Beeld: STVS)

Pengel is oprichter en grondlegger van de STVS. Hij schreef in 1961 het plan voor de oprichting van het televisiestation, maar het heeft nog vier jaren geduurd voordat het televisiestation een feit was. Pengel is vanaf 1965 tot 1994 directeur geweest van de nationale zender. Hij heeft baanbrekend en pionierswerk verricht met de introductie van televisie in Suriname.
Ruim 20 jaar zet de CBU zich in voor het behoud van de geschiedenis van de omroep in de regio door degenen te eren die hun stempel hebben gedrukt op de ontwikkeling en groei van de media industrie.
De jury is onder de indruk van de prestaties van Pengel (90) die baanbrekend werk heeft verzet in Suriname. Hij is unaniem geselecteerd om toe te treden tot de CBU Hall of Fame voor dit jaar.

Ontleend aan Starnieuws, 17 juni 2022.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter