blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Freek van Beetz bij Curaçaosche Kunstkring

De Curaçaosche Kunstkring ontvangt in zijn Cultureel Cafe op 18 november 2010 Freek van Beetz.

Eind februari 2001 kwam drs. Freek van Beetz op verzoek van de Antilliaanse regering naar Curaçao. Hij zou voor ongeveer een jaar, tot aan het eind van diens regeerperiode, toenmalig minister-president Miguel Pourier als adviseur bijstaan bij de uitvoering van het financieel-economisch herstelprogramma. Na dat jaar keerde hij (nog) niet terug. Hij heeft vervolgens ook de premiers Ys en De Jongh – Elhage als adviseur mogen dienen.

Vanaf het begin was hij nauw betrokken bij het staatkundig proces dat uiteindelijk resulteerde in de ontmanteling van het land de Nederlandse Antillen en de totstandkoming van de nieuwe landen Curaçao en Sint Maarten. Daarnaast was Freek van Beetz o.a. actief als secretaris van de Curacaosche Kunstkring, klarinettist in de politieharmonie en lid van het koor van de Snoa. In 2008/ 2009 produceerde hij samen met Michel Drenthe de veelbesproken film United by Music, het wervelende verslag van de tournee van het Nederlandse Ricciotti Ensemble en Izaline Calister op het eiland.

Afgelopen maand werd het boek: Het laatste kabinet en Kroniek van de Ontmanteling van de Nederlandse Antillen, dat hij samen met Jefka Martha Alberto in opdracht van de laatste regering van de Nederlandse Antillen schreef, aangeboden aan o.a. ZKH. Prins Willem Alexander en prinses Maxima en tal van andere hoogwaardigheidsbekleders.

Nu het Land de Nederlandse Antillen is opgeheven komt er ook een eind aan zijn verblijf hier op het eiland. Freek van Beetz kan terugzien op veelbewogen, boeiende jaren hier op Curacao. Reden voor de Curacaosche Kunstkring om hem uit te nodigen voor het Cultureel Café op donderdag 18 november in Landhuis Bloemhof om te vertellen over zijn ervaringen en (culturele) passies.

Datum: 18 november 2010
Aanvangstijd: 20.00 uur
Locatie: Landhuis Bloemhof

De toegang bedraagt voor leden van de Kunstkring NAf 15 en voor overigen NAf 20, inclusief een drankje.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter