blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Flower to the People maakt song voor Pakistan

De Zoetermeerse muzikant Frank Ong-Alok heeft met Flower to the people de Song for Pakistan/Faith, Hope & Love opgenomen. Het nummer – tekst en muziek is van de frontman van de band, zanger/gitarist en componist Frank Ong-Alok – is opgedragen aan die miljoenen Pakistaanse slachtoffers van de zwaarste overstromingen sinds 1929.

“Ik ben musicus en mijn gevoel bij rampen zoals deze die mij ten diepste raken, uit ik in wat voor mij hét expressiemiddel is: muziek!”, antwoordt Frank Ong-Alok op de vraag naar het waarom van Song for Pakistan. Aan de single, de eerste van Flower to the People in zijn nieuwe samenstelling, heeft Oscar Harris (bekend van o.m. Song for the children) belangeloos meegewerkt. Samen met Franks muzikale partner en

echtgenote Fleur Tolman neemt Oscar de leading vocals voor zijn rekening, Frank en zijn zuster Hilly Ong-Alok tekenen voor de backing vocals.

De opbrengst van Song for Pakistan gaat naar de slachtoffers van de watersnoodramp. De single is te beluisteren op www.streekbladzoetermeer.nl (onder het kopje video’s uit de buurt op de homepage) en verkrijgbaar via de downloadsites legaldownload.net en apple.com/nl/itunes/. Flower to the People is overigens weer volop on tour. Op 10 oktober is er in Dutch Water Dreams een gratis try-out (reserveren fttp@planet.nl), 16 oktober een avondvullend concert te Haastrecht (kaarten 0182-501173) en 6 november Musicians Night No. 1 (fttp@planet.nl).

[overgenomen uit De Weekkrant]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter