blog | werkgroep caraïbische letteren

First lady krijgt boek over migratie Javanen

De Surinaamse first lady, Ingrid Bouterse-Waaldring ontving afgelopen vrijdag het eerste exemplaar van het boek Migratie en cultuur erfgoed: verhalen van Javanen in Suriname, Indonesië en Nederland. De voorzitter van de Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie, Kim Sontosoemarto overhandigde het boek aan de First-lady. De overhandiging geschiedde mede namens de Stichting Herdenking Javaanse Immigratie uit Den Haag en het Koninklijk Instituut voor Talen, Landen en Volkenkunde (KITLV) uit Leiden-Nederland.

Op 9 augustus 2010 was het precies 120 jaar geleden dat de eerste lichting Javaanse contractarbeiders uit Nederlands-Indië in Suriname aankwam. Javaanse Surinamers hebben een rijke migratiegeschiedenis. Vanuit Indonesië vertrokken zij vanaf 1890 naar Suriname en vandaar weer naar Indonesië, Nederland en andere delen van de wereld.

De organisatie presenteert in het kader van 120 jaar Javaanse immigratie in Suriname, behalve dit boek aan het Surinaamse publiek in dit historisch jaar ook een website “Javanen in diaspora” gelaunched. De presentatie vindt vanavond in Sana Budaya, plaats.

[Bericht uit Starnieuws]
.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter