blog | werkgroep caraïbische letteren

Finalisten I Write bekend

De finalisten van I WRITE editie 2011 zijn woensdagavond bekend gemaakt via de STVS (Surinaamse Televisiestichting). 43 schrijvers hebben scenario’s ingezonden voor een korte film om mee te dingen naar de titel ‘I-WRITER’. Vooral in de categorie Drama was de strijd met 21 inzendingen groot. De schrijvers leken dag en nacht achter hun computer te zitten om lezers ervan te overtuigen hun scripts te lezen en positief te beoordelen.

Uiteindelijk konden de twee best-beoordeelde inzendingen per categorie doorgaan naar de halve finale. De scripts werden in de halve finale beoordeeld door de jury bestaande uit Borger Breeveld, Eartha Silos en Astrid van Eer. De 10 halve-finalisten zijn flink aan de tand gevoeld door de juryleden.

Volgens jury-lid Astrid van Eer kun je door het lezen van de ingezonden scripts ontdekken wat er zich in de samenleving afspeelt, en wat er leeft onder de jongeren. Het schrijven van de scripts helpt ook om gevoelens te verwerken.
Borger Breeveld benadrukte in zijn jurering dat er bij het schrijven van een script op een aantal dingen gelet moet worden. Zo mag in een script alleen opgenomen worden hetgeen men ziet en hoort. Zodra een schrijver opschrijft “de acteur denkt” heeft de regisseur een probleem. Veel van de scripts schoten op dat gebied te kort, wat tot hilarische momenten leidde in de beoordeling.

Eartha Silos was vooral blij met het aantal jongeren dat de halve finale bereikt heeft en moedigde de jonge schrijvers aan om zich vooral verder te bekwamen in het vak van schrijver. Silos staat bekend als een kritische persoonlijkheid, die er geen doekjes om windt. Veel finalisten zagen er tegenop om door haar beoordeeld te worden.

Na alle halve-finalisten gehoord te hebben en onderling goed overleg gepleegd te hebben heeft de jury de volgende schrijvers doorgelaten naar de finale van I-WRITE. De scripts die verfilmd zullen worden zijn:
Dance To Live, geschreven door Jill Chen Poun Joe uit de categorie Drama
The Reason To Lie, geschreven door Stefanie Sewotaroeno uit de categorie Romance
The Wrong Place At The Wrong Time door Stephanie Nunes uit de categorie Actie
Vrienden Voor Het Leven door Jovian Hokstam uit de categorie Actie
What Goes Around…Comes Around door Julio Amatjasir uit de categorie Drama

Er zijn dit jaar geen films doorgestoten naar de finale uit de categorien Comedy en Thriller.

I WRITE wordt iedere woensdagavond om 20:30 uitgezonden via de STVS, met een herhaling op zondagmiddag. De uitzendingen zijn ook terug te zien op http://www.bijlhoutmedia.com/ http://www.bijlhoutmedia.com/

[uit Starnieuws, 10 maart 2011]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter