blog | werkgroep caraïbische letteren

Film over Peerke Donders

Op woensdag 27 oktober wordt de film over het leven van Peerke Donders gedraaid in het Ronde Tafelhuis in Tilburg. Na de film is er een mogelijkheid om over de film in gesprek te gaan met Lout Donders de producent van deze bijzondere film.

De film vertelt het verhaal van Petrus Donders die het grootste deel van zijn leven in Suriname leefde om de armen te helpen. De makers hebben, door brieven de brieven die hij schreef, zijn verhaal kunnen vertolken in een prachtige film waarin zijn invloed in het verleden maar zeker ook in het heden duidelijk aanwezig is. Voor een bijdrage van 3,50 euro is iedereen van harte uitgenodigd.

De film van Peerke Donders wordt aangeboden door de filmcommissie die iedere tweede dinsdag van de maand een film draait met een bijzonder thema. Wie iedere maand gegarandeerd wil zijn van een plekje tijdens deze bijzondere voorstelling, kan gebruik maken van de passe-partout. Zo kijk je vier films voor slechts 12 euro. Dit halfjaar is dat ‘Helden van deze tijd’. Bovendien zal er bij elke film een hapje zijn uit het land waar de film over gaat.

Het Ronde Tafelhuis is een interreligieus ontmoetingcentrum en biedt onderdak aan verschillende religieuze en culturele groeperingen die op zoek zijn naar huisvesting voor hun activiteiten, elkaar willen ontmoeten en ervaring uitwisselen. De filmavonden zijn een initiatief van Bibliotheek Wagnerplein, Parochie Heikant en het Ronde Tafelhuis.

De zaal is open voor bezoekers vanaf 19.00 uur in het Ronde Tafelhuis aan de Haendellaan 40. U kunt zich aanmelden via reserveringen@rondetafelhuis.nl of bij Hélène Vos 06-20580392

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter