blog | werkgroep caraïbische letteren

Film Ida Does in de prijzen

De film ‘Poetry is an island, Derek Walcott van regisseur Ida Does is op internationale Film Festivals in de prijzen gevallen. Op het Piton Film Festival in St.Lucia kreeg de film de prijs als beste documentaire en op het Caribbean Tales International Film Festival (CTFF) in Toronto (Canada) ontving de film de Juryprijs voor beste documentaire.

Ida Does trofee

De Trofee voor Poetry is an island, Derek Walcott

De jury in Toronto beoordeelde de film op ‘begrip van de Caribische cultuur, productiewaarde, professionalisme, regie, teamwork, script, kwaliteit en stijl in storytelling, internationale marketingmogelijkheden, cinematografie en editing. Het CTFF beleefde dit jaar zijn 9e editie met een selectie films uit vijftien verschillende landen terwijl het Piton Film Festival in St.Lucia haar eerste editie had. Het Piton Film Festival heeft een nauwe samenwerking met het Oktober Film Festival in New York en heeft de winnende films, waaronder Does’ film geselecteerd voor vertoning op het openingsgala op 3 oktober in New York. Dit vindt plaats in de Poet’s Den Gallery and Theater in Manhattan, New York.

In haar schriftelijk dankwoord voor de Caribbean Tales Award bedankte filmmaker Ida Does haar crew, alle sponsors en particuliere gevers die de film mogelijk maakten. Zij droeg de prijs op aan alle Caribische filmmakers, zowel in de diaspora of ‘thuis’ en bemoedigde hen om vast te houden aan hun doel en hun filmverhaal. “We feel proud to be part of the Caribbean and we know that we have a lot to share with the world.”

De film Poetry is an island. Derek Walcott ging eerder op het Trinidad & Tobago Film festival in première en maakt nu een ronde langs internationale filmfestivals. De film is een intiem portret van dichter Derek Walcott (St. Lucia 1930), de eerste gekleurde schrijver die de Nobelprijs voor de Literatuur ontving (in 1992). Naar verwachting wordt de film later dit jaar uitgebracht op DVD met ondertitels in zeven talen, waaronder Spaans, Italiaans, Chinees en Japans.

 

[van Starnieuws, 17 september 2014]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter