blog | werkgroep caraïbische letteren

Film Ida Does bekroond op Barbados

Op het Barbados Independent Film Festival (BIFF) is de film ‘Poetry is an island, Derek Walcott’ van regisseur Ida Does bekroond. ‘Poetry is an island’ won in de categorie ‘Ereprijzen’ The Sir Trevor Carmichael & Jennifer Smith Founders Award, genoemd naar de oprichters van het Caribisch Festival.

 

Regisseur Ida Does met Derek Walcott op St.Lucia.

Desgevraagd motiveerde Sir Trevor Carmichael de keuze voor Does’ film: “Wij waren erg blij dat we konden kiezen voor de film ‘Poetry is an island’. Met The Founder’s Award brengen wij hulde aan deze film die een belangrijk regionaal en wereldwijd bereik heeft en vanuit een Caribisch perspectief is gemaakt.”
Het BIFF vierde dit jaar zijn tweede editie en biedt een international platform aan onafhankelijke lokale en internationale filmmakers. Het Festival vertoont met name films die een licht werpen op de kracht van menselijke veerkracht en het vermogen om tegenslagen te overwinnen.

Eerder werd ‘Poetry is an island’ op internationale Film Festivals bekroond. De film is een poëtische verkenning van het werk en leven van de Nobelprijswinnaar van de Literatuur Derek Walcott (St. Lucia 1930-2017).

Regisseur Does over de prijs: “Ik werd er even stil van, juist omdat Derek Walcott niet meer in ons midden is. Sinds zijn overlijden in maart vorig jaar, heeft de internationale literaire wereld door talloze activiteiten laten zien dat Walcott’s werk onsterfelijk is. Hij was de eerste zoon van de Caribbean die de Nobelprijs van de Literatuur kreeg, een historische verworvenheid. [Een vergissing: Saint John Perse kreeg de Nobelprijs al veel vroeger – red. CU.] Dat wij met ons filmteam een blijvende bijdrage hebben mogen leveren aan zijn legacy, dat stemt vrolijk en dankbaar. Voor mij was de prijs aanleiding om weer even terug te keren naar zijn poëzie”.

[van Starnieuws, 29 januari 2018]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter