blog | werkgroep caraïbische letteren

Familiedag Keti Koti in Bijlmer Parktheater

Op zondag 30 juni, de dag vóór de officiële herdenking van de afschaffing van de Slavernij op 1 juli, organiseren Krater Art & Community en het Bijlmer Parktheater een speciaal familie programma (12+) waarin vrijheid in het algemeen en Keti Koti (letterlijk: ‘gebroken ketenen’) in het bijzonder centraal staat. Met muziek, poëzie en theater van Gerda Havertong, Poetry Circle Nowhere en vele anderen.
Programma14:00- 15:00
Vierkante herinneringen door Poetry Circle Nowhere
In deze voorstelling neemt Poetry Circle Nowhere je mee aan de hand van krachtige persoonlijke verhalen gebaseerd op jeugdherinneringen en volwassen worden. Over opgroeien. Met liefde. Zonder liefde. Over de harde realiteit van herinneren. Over de poëzie van het waarnemen. Over het verleggen van grenzen als ‘act of freedom’.
Verhalen: Springils (Ilse van Daalen), Azahlee (Muna Shirwa), Kofi, Maryland (Sjaan Flikweert) | Muziek en video: Windowbird (Mirte Hartland) | Visuals: Mirte Hartland &
Frédérique Olthuis | Spel & tekstregie: Wonder Allen-Smith

15:00- 15:45
Componeer een lied 150 jaar Afschaffing Slavernij
Presentatie van de vijf beste liedjes die speciaal gemaakt zijn voor deze bijzondere componeerwedstrijd ter gelegenheid van 150 jaar Afschaffing van de Slavernij.
Presentatie: Florence Rustveld

15:45- 16:00
C-Boys
De C-Boys komen uit Curaçao en geven een eenmalig optreden in Amsterdam. Hun show is een bijzondere combinatie van dans, brassband en zang.

16:00- 16:15
Pauze

16:15- 17:00
Mama na sibrie krosie (je moeder is je alles) door theatergroep Bun Dinki
Voorprogramma: dansgroep Black Pearls
Theatervoorstelling over een lesbisch meisje dat samenwoont met haar nietsvermoedende moeder, broers en zussen. Dan besluit ze uit de kast te komen. Over de vrijheid om jezelf te kunnen en te durven zijn.
Regie: Henriette Vyent

17:00- 17:45

Gerda Havertong vertelt
Gerda Havertong, bij het grote publiek vooral bekend van Sesamstraat, schreef speciaal voor deze middag een bijzonder verhaal. Geheel in de stijl die we van haar kennen, zal ze dat verhaal met ons delen.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter