blog | werkgroep caraïbische letteren

Expositie rond en met Astrid Roemer

Cimaké Foundation en CBK Amsterdam nodigen u van harte uit voor de feestelijke opening van Roemers Drieling, genoemd naar de trilogie van de Surinaams-Nederlandse schrijver Astrid H. Roemer met werken van Marlene Dumas, Esiri Erheriene-Essi, Farhad Foroutanian, Fabrice Hünd, Iris Kensmil, Christian Nyampeta, Urok Shirhan, Wendela de Vries en Marga Weimans.
Opening door Astrid H. Roemer.

Portret-van-Astrid- H.- Roemer.- Door-Iris-Kensmil

Porret van Astrid Roemer, door Iris Kensmil

Performer Gerda Havertong draagt poëzie voor van Astrid H. Roemer uit haar bundel Noordzee Blues onder begeleiding van percussioniste Hellen J. Gill.
… de trilogie Gewaagd Leven, Lijken op Liefde, Was getekend vormt de secure literaire verwerking van een door mij uiterst gevreesde onderneming: het blootstellen van ervaren geweld niet zozeer om slachtoffers en daders te onderscheiden maar om het geweld te laten oplichten… (Astrid H. Roemer).
De tentoonstelling Roemers Drieling is genoemd naar de trilogie van Astrid H. Roemer, een literaire verbeelding van een tribunaal dat nooit heeft plaats gevonden: de berechting van de daders van de Decembermoorden. Astrid H. Roemer verbeeldt de werkelijkheid en de dromen van de Surinamers in de laatste drie decennia van de 20e eeuw.
Speciaal voor deze tentoonstelling zijn negen internationale beeldende kunstenaars uitgenodigd zich te laten inspireren door de trilogie. Naast hun werken worden een aantal recente gedichten van Astrid H. Roemer getoond.

Datum: donderdag 18 juni om 17.00 uur in CBK Amsterdam

Locatie: CBK Amsterdam, Oranje-Vrijstaatkade 71, 3901 KS Amsterdam. Openingstijden: wo t/m za 11-17 uur, do 11-20 uur. Tel: 020 2535456. email: cbk@oost.amsterdam.nl, internet: www.cbkamsterdam.nl Zomersluiting: 22 juli t/m 8 augustus 2015.

 

Astrid Roemer

Astrid Roemer. Portret door Nicolaas Porter

De expositie, georganiseerd door Stichting Cimaké Foundation, in samenwerking met CBK Amsterdam, is onderdeel van de door Stichting Cimaké Foundation georganiseerde hommage aan Astrid H. Roemer.
Op 7 december 2015 wordt dit eerbetoon afgesloten met de première van de documentaire: Astrid H. Roemer: ‘De wereld heeft gezicht verloren’, van regisseur Cindy Kerseborn, in het OBA-Theater te Amsterdam.
ROEMERS DRIELING is te zien in CBK Amsterdam van1 8 juni t/m 18 juli 2015 en van 12 augustus t/m 22 augustus 2015.

Voor overige info: www.cimakefoundation.eu | info@cimakefoundation.eu |
De première van de documentaire: Astrid H. Roemer: De wereld heeft gezicht verloren, van Cindy Kerseborn, die op maandag 7 december in het OBA -Theater te Amsterdam is te zien, is het sluitstuk van een drieluik over Edgar Cairo, F.M. Arion en Astrid H. Roemer.
Deze manifestatie wordt mede mogelijk gemaakt met steun van: Gemeente Amsterdam (Stadsdeel Oost), Amsterdams Fonds voor de Kunst, Werkgroep Caraïbische Letteren,
Het Compagnietheater, De Gids – Literair Tijdschrift, De Groene Amsterdammer, Gemeente Den Haag, Afdeling Culturele Projecten, Mondriaan Fonds, Nederlands Letterenfonds, OBA Theater, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Democratie en Media, Stichting Lira Fonds en VSB fonds.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter