blog | werkgroep caraïbische letteren

Expositie Robert Bosari

Die tijd vergeet ik nooit

 

Leliëndaal in het district Commewijne (Suriname) is sinds 1918 een kinderhuis van de Evangelische Broedergemeente. In de jaren ’50 kwam de kunstenaar Robert Bosari er als kleine jongen terecht. De oud-pupil van Leliëndaal heeft nu een tentoonstelling in Museum Het Hernhutterhuis in Zeist een expositie met werk geïnspireerd op zijn verblijf in het kinderhuis.

 

Robert Bosari voor enkele van zijn werken. Foto © Michiel van Kempen

Robert Bosari, geboren in 1950 in Paramaribo, kreeg zijn opleiding aan het Nationaal Instituut voor Kunst en Kultuur NIKK in Paramaribo, aan de Academie voor beeldende Kunsten Rotterdam en de CPDB Rietveld-Academie in Amsterdam. Hij maakt schilderijen, tekeningen, bronsplastieken en hij werkt in klei en gemengde technieken. Eerder exposeerde hij in o.m. Lelystad, Almere, Amsterdam, Den Haag, Groningen, Paramaribo, Cayenne, Harderwijk, Nunspeet, Leeuwarden en Maastricht.

 

Rober Bosari. Kinderhuis Leliëndaal.

Al het werk dat hij nu in Museum Het Hernhutterhuis tentoonstelt is thematisch gerangschikt rond het kinderhuis Leliëndaal, waar voornamelijk Surinaams-Javaanse kinderen een thuis vonden. Alle opbrengsten van de huidige expositie gaan ook naar het fonds ter restauratie van het tehuis in Suriname.

 

Robert Bosari. Jongenstoneelgroep van huize Leliëndaal. Foto © Michiel van Kempen

Museum Het Hernhutterhuis
Lageweg 27
3703 CA  Zeist
Geopend dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 18.00 uur
Entree 3 euro, kinderen tot 18 gratis
De expositie is nog te zien tot en met 30 december 2018.

De kunstenaar (rechts) met enkele bezoekers. Foto © Michiel van Kempen

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter