blog | werkgroep caraïbische letteren

Expositie Groeten uit de Antillen

In het kader van haar serie ‘Culturele Wereldreizen’ heeft het Mondiaal Centgrum Haarlem de eer u uit te nodigen voor de opening van Groeten uit de Antillen, een expositie van drie kunstenaars die afkomstig zijn van Curaçao:

Runny Margarita
Rudy Martina
Naiky Cijntje

Runny Margarita is een multidisciplinair kunstenaar. Als kunstschilder staat hij bekend om zijn unieke vlechtstructuur, die zijn werk een speciale dimensie verleent. Hij treedt regelmatig op als muzikant, singer/songwriter en dichter. In deze tentoonstelling kunnen we genieten van zijn tekeningen.

Rudy Martina’s schilderijen zijn het resultaat van een vermenging van Caribische en Europese elementen. Rudy zegt hierover: “Mijn schilderijen worden door hun dieptewerking en optisch vermengde kleuren voor iedere toeschouwer een persoonlijke ervaring.” Rudy toont in het MCH o.a. werken uit de serie ‘Zolang er kusten zijn’, gebaseerd op de gelijknamige dichtbundel van Carel de Haseth.

Naiky Cijntje heeft na haar carrière in de IT twee kinderboeken geschreven en geïllustreerd. Inspiratie voor zowel haar boeken als haar schilderijen is het mooie Curaçaose landschap en de kleurrijke cultuur. Naiky Cijntje’s werk kan gerekend worden tot naïeve schilderkunst, en doet de kijker moeiteloos even visueel naar ‘dushi Curaçao’ reizen.

De opening vindt plaats op zondag 12 december om 16.00 u., en zal worden verricht door drs. Joan Buitendorp van Galerie Nola Hatterman te Amsterdam. Deze galerie, onderdeel van de Vereniging Ons Suriname, presenteert sinds vele jaren Surinaams/ Caribische beeldende kunst.

Na de opening van de tentoonstelling gaat het programma van de Culturele Wereldreis naar de Antillen verder met een gevarieerd programma tot 21.00 uur, waaraan onder meer meewerken: Ronnie Martina (lezing), Collin Schorea (stand up/cabaret), Scott Rollins (Otrabanda Records), Walter Palm (poëzie, o.a. zijn gedichten uit de zojuist verschenen bloemlezing eilandpoëzie Vaar naar de vuurtoren). Halverwege het programma een Antilliaanse maaltijd voor 8 euro (kinderen 4 euro).

Wij verzoeken u te reserveren. De toegang is gratis. De avond wordt afgesloten met live-muziek. Voor meer informatie kunt u de website van het MCH raadplegen: www.mondiaalcentrumhaarlem.nl
De tentoonstelling Groeten uit de Antillen zal duren tot en met zondag 30 januari 2011, en is op afspraak te bezichtigen.

MCH
Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem, telefoon 023 – 542 3540

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter