blog | werkgroep caraïbische letteren

Experttips voor Wervend Spreken

Op 28 mei 2018 is in boekhandel VACO gelanceerd Experttips voor Wervend Spreken van de veelzijdige Winston Scholsberg.

 

Auteur Winston Scholsberg overhandigt het eerste exemplaar van Experttips voor Wervend Spreken aan Shireen Sewgobind, Sales & Marketing Manager van Boekhandel VACO

.

Dit boek geeft je als spreker toegang tot 50 praktische tips. Je maakt het verschil met de PIT-methode, omdat deze methode je spreekvaardigheid naar een hoger niveau tilt. Deze belofte is gebaseerd op meer dan 35 jaar ervaring als performer, spreker, entertainer en Public Speaking Architect. De tips krijg je dus van iemand die zijn hele leven al ondernemend bezig is. Ze komen voort uit de koker van een ervaringsdeskundige. Geen stoffige theorieën, maar pure en praktische tools.

De PIT-methode staat voor:
• Presentatie uitvoerig voorbereiden. Je bent in de juiste staat en je beheerst de inhoud.
• Initiatief tot verbinding. Je speech is wervend, spontaan en actueel. Je vertelstijl is visueel, auditief, kinesthetisch en digitaal.
• Toepasselijke en pakkende presentatie
PIT kan voor jou het verschil maken in elk gesprek dat jij hierna gaat voeren als ondernemer. Het zijn tips die het verschil maken tussen falen en slagen. Een wervende spreker is iemand die de kunst verstaat om elke keer te spreken vanuit de intentie verbinding te maken met zijn of haar toehoorders.

“Elke keer dat ik het podium opstap of een face-to-facegesprek voer, hou ik deze opgestelde tips in de gaten. Ik merk dat spreken ook te maken heeft met ‘vaardig zijn’. Hoe beter jij je kan voorbereiden op een gesprek (met als doel de inhoud naar behoren te doorgronden), hoe vloeiender je uiteindelijke presentatie zal verlopen. Ook wanneer je bijvoorbeeld informatie inwint bij een andere expert, moet je serieus rekening houden met de tijd van die expert. Het feit dat diegene tijd vrijmaakt, is voor jou een teken dat je interesse hebt gewekt. Verpest het dan niet door onvoorbereid aan het gesprek te beginnen. Doe in ieder geval research naar die persoon. Stel gerichte vragen en zorg ervoor dat je pen en papier bij de hand hebt, wanneer je antwoorden krijgt.
Je krijgt meestal maar één kans om met deze persoon van gedachten te wisselen. Die kans moet je met beide handen aangrijpen. Kom over als een professionele, wervende spreker. Daarmee maak je het een stuk gemakkelijker voor de ander om jou te helpen. Krijg je tips, voer ze dan uit.”

 

135 pagina’s | 149 x 211 mm | paperback |Expertboek | Nederlands |Prijs: SRD 180
Op vertoon van studentenpas krijgt de student 10% korting.
Dit boek is geschikt voor: ambitieuze studenten (MBO+), professionals en ondernemers. Eigenlijk voor eenieder die wervend wil presenteren.
Winston Scholsberg is geboren in Paramaribo, Suriname en is een veelzijdige, bruisende, enthousiaste, uitbundige en bekwame coach, trainer, drummer, entertainer, inspirator, professionele verhalenverteller en public speaking architect die ondernemers helpt om hun verhaal met zelfvertrouwen en resultaat te vertellen. De laatste 25 jaar werd Winston dan ook vooral bekend in Nederland als presentator en acteur. Met meer dan 9000 voorstellingen en cliënten in de top van het bedrijfsleven heeft hij de WES en de PIT methode ontwikkeld die in elke situatie werkt om professionals te begeleiden bij het optimaliseren van hun communicatieve vaardigheden. De WES Methode, zijn eerdere uitgave, is gebaseerd op de vertelkunst: Hoe vertel je een goed verhaal?

Dit boek is alsook te verkrijgen bij boekhandel VACO voor SRD 180.
Boekhandel VACO, Domineestraat 26, Paramaribo, Suriname, tel. (+597) 472545, info@vaco.sr

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter