blog | werkgroep caraïbische letteren

Etnisch profileren, ik doe het dagelijks

is huisarts en profileert de hele dag. Zijn patiënten zijn hem er dankbaar voor. Ze doen het overigens zelf ook, dat profileren.

curacao-foto-aart-g-broek-r-s

Punda, Willemstad, Curaçao / foto © Aart G. Broek

Ik profileer. Ik profileer etnisch. Ik profileer cultureel. Ik profileer de hele dag. Toen ze net naar Nederland kwamen, die je-weet-wel Nederlanders, moesten wij, huisartsen, cursussen volgen om hen beter te kunnen begrijpen: hun gewoontes, hun manier van doen, waarin ze anders waren. Niet dat ik er veel aan heb gehad: het beste leer je dat toch in de praktijk van alledag. En ze waren ook zo oppervlakkig, die cursussen.

Lees hier verder op de website van NRCHandelsblad, 26 november 2016.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter