blog | werkgroep caraïbische letteren

Etchica Voorn en Chris Polanen trekken verder

De Ultrakortevoordrachtenshow van de Literaire Karavaan trekt verder langs Amsterdamse bibliotheken. Zes schrijvers, ereleden van dit genootschap, zullen ultrakort voordragen, begeleid door muziek.

 

Peter de Rijk interviewt Etchica Voorn bij de presentatie van haar boek Dubbelbloed in Podium Mozaïek, Amsterdam-West, 4 september 2017. Foto © Michiel van Kempen

 

Anne Eekhout, auteur en columnist, schreef twee romans en komt binnenkort met een derde: Nicolas en de verdwijning van de wereld (bij de Arbeiderspers); Ru de Groen, uitgever Krikke Books, schrijver van een nieuwe, pas verschenen roman: Een dagje in de stad (uitgeverij van Oorschot); Chris Polanen, dierenarts, debuterend schrijver van Waterjager (uitgeverij Lebowski); Patty Stenger, scenarioschrijver, leest uit haar laatste roman Vintage (uitgeverij de Geus); Etchica Voorn, winnaar van de Opzij literatuurprijs 2018, komt met haar boek Dubbelbloed (uitgeverij de Knipscheer).

Muziek: de virtuoze gitarist Caspar de Groen. Marjoleine Oppenheim, schrijver van: Over zij en ik en Haring aan de Seine (uitgeverij de Geus).

 

Komt allen luisteren en genieten!

Zaterdag 27 oktober (14.30 uur): Linnaeus (Linnaeusstraat 44, Oost)
Zondag 28 oktober (14.30 uur): Roelof Hartplein (Roelof Hartplein 430, Zuid)
Zaterdag 17 november (14.30 uur): IJburg (Diemerparklaan 79, Oostelijke eilanden)

 

Marieke Visser over Dubbelbloed in goodreads, 29 september 2018:

De eerste ontmoeting, live, in Paramaribo, voelde al meteen goed. Wanneer ik eindelijk in haar boek duik wordt dat alleen maar bevestigd. Wat een ontwapenende vrouw, Etchica Voorn. Haar debuut roept bij mij een gevoel van herkenning op. Waarover ik dan meteen weer aarzel: mag ik wel herkenning voelen? Zij groeit op met haar Drenthse moeder in een heel Nederlandse omgeving. Dat deel van haarzelf dat bij haar Surinaamse vader hoort krijgt pas later in haar leven meer ruimte. En gaandeweg wordt Etchica steeds vaker geconfronteerd met die Kafkaëske situatie: waar hoort zij bij? Nergens? Een beetje van alles, maar nergens helemaal? Of lukt het haar beide culturen te omarmen, als dubbelbloed?
Ik ben heel blij met deze nieuwe ster aan het literair firmament. Dit is een stukje hemel waaronder ik mij thuis voel.
Een prachtige uitgave dus, van Uitgeverij In de Knipscheer.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter