blog | werkgroep caraïbische letteren

Erotiek inspiratie derde Poetry & Beyond

Paramaribo – Seksualiteit, erotiek en romantiek. Het zijn allemaal aspecten die een enorme inspiratie zijn voor talloze liefdesliederen en gedichten. Wat zal het worden tijdens de derde Poetry en Beyond waarbij erotiek centraal staat? De derde sessie wordt gehouden in On Stage Theater op 31 oktober. “Er zullen verschillende interpretaties, invalshoeken en connotaties van erotiek aan bod komen”, vertelt voorzitter en Poetry Performer Zulile Blinker van de organiserende Stichting Platform Support Suriname.“ We are bringing sexy back to poetry!”

 

“De nadruk ligt op het delen van woorden en geluiden via kunst om op die manier het eigen verhaal te brengen. Tijdens de Open Mic krijgen bezoekers ook de kans om zich te uiten via poetry, dans, zang en alle denkbare vormen van voordrachtskunst”, vult Blinker aan. Poetry & Beyond Sessions is een evenement waarbij het draait om spoken word met als centraal punt originele werken. Naast deze woordkunst wordt de avond omgeven door verschillende andere artistieke disciplines als muziek, dans en beeldende kunst.

 

lu

“Het is een avond voor jongeren en ouderen. Een avond voor mensen die ‘meer dan het alledaagse’ zoeken en die gewoon willen genieten van iets wat de geest ook voedt.” Volgens Blinker zijn deze avonden de ideale plek voor conversaties tussen de disciplines, maar ze zijn ook een uitlaatklep voor kunstenaars om vanuit verschillende stromingen de uitdaging aan te gaan om hun kunstvorm te gieten in een opgegeven thema.

“Het is telkens een geweldig experiment. Het is experimenteren met talent, kunstvormen en ‘het zijn’ in deze maatschappij!”

De rode draad van het experiment bestaat uit optredens, voordrachten en werken van het dichterscollectief KokoLampu. Het is een podium voor jonge dichters die onder de bezielende leiding van Blinker hun talent uitdiepen

[uit de Ware Tijd, 20/10/2015]

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter