blog | werkgroep caraïbische letteren

Ernst Jansz leest, zingt en speelt De overkant

Op 10 maart – de openingsavond van de 75ste Boekenweek – presenteert Uitgeverij In de Knipscheer in samenwerking met de OBA een literaire avond in de Centrale Bibliotheek Amsterdam, met als hoofdgast Ernst Jansz die behalve (pop)muzikant ook tweede generatie Indo-schrijver is.

Met Molenbeekstraat maakte Ernst Jansz in 2006, 2007 en 2008 een uitgebreide theatertournee. Omdat de geplande theatertournee van De Overkant werd afgelast vanwege een reünie van Doe Maar, is De Overkant slechts incidenteel in het theater te beluisteren geweest. Het optreden van Ernst Jansz vanavond is derhalve een uitzonderlijke gebeurtenis.

Ernst Jansz vertelt over zijn Indische achtergrond, leest uit De Overkant en brengt live een aantal nummers ten gehore van vooral zijn solo-cd De Overkant alsook enkele nummers van Molenbeekstaat. In de roman De Overkant gaat Joch in Indonesië op zoek naar de geschiedenis van zijn vader, de wereld waarin hij leefde, die stierf toen Joch net 17 jaar was.

Voorafgaand aan dit optreden gaat Peter de Rijk in gesprek met de in Nederland geboren Molukse auteurs Yvon Muskita en Frans Lopulalan over hún « overkant ».

Na afloop is er in de foyer een stand van Uitgeverij In de Knipscheer waar er gelegenheid is boeken van de aanwezige auteurs te kopen en te laten signeren.

Datum: woensdag 10 maart 2010 van 20.00 uur tot 22.00 uur
Plaats: Theater van ‘t Woord in de Centrale Openbare Bibliotheek, Oosterdokskade 143 Amsterdam
Toegang: € 7,50 / € 5,00, vanaf 19.00 uur Boekenstand In de Knipscheer. Zaal open om 19.45 uur.
Reserveren noodzakelijk: 020-5230801 of klantenservice@oba.nl
Kaarten bestellen klik hier Bereikbaarheid klik hier

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter