blog | werkgroep caraïbische letteren

Eredoctoraat Universiteit Leiden voor Lilian Gonçalves

Lilian Gonçalves-Ho Kang You, bestuurslid van de Stichting Katholieke Universiteit, ontving maandag 9 februari een eredoctoraat aan de Universiteit Leiden tijdens de academische zitting ter gelegenheid van de 440e dies natalis.

dies_2015_hr-50

Uitreiking eredoctoraat aan Lilian Gonçalves

‘Lilian Gonçalves-Ho Kang You kenmerkt zich door haar sterke maatschappelijke betrokkenheid, haar inzet voor de mensenrechten en in het bijzonder voor de rechten van vrouwen‘, aldus de website van de universiteit.

Staatsraad / Gonçalves, geboren in Paramaribo, studeerde Rechten in Leiden. Als advocaat en adviseur is zij onder meer betrokken bij fusies en overnames. Ze is momenteel staatsraad bij de Raad van State en bestuurslid van de Stichting Katholieke Universiteit, toezichthouder van Radboud Universiteit en Radboudumc.

Mensenrechten / Gonçalves heeft diverse functies op het gebied van mensenrechten vervuld: vicevoorzitter van de Commissie Gelijke Behandeling (1994 tot 2000), vicevoorzitter Amnesty International Nederland (1994 tot 2000), voorzitter Amnesty International Nederland (2001 tot 2005) en voorzitter en lid van het International Executive Committee van Amnesty International te Londen (2006 tot 2009). Zij heeft prestigieuze prijzen gewonnen, waaronder de prijs van de Nederlandse Juristenvereniging voor haar werk voor Amnesty International en de Aletta Jacobsprijs (2008) van de Rijksuniversiteit Groningen voor haar sterke maatschappelijke betrokkenheid.

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter