blog | werkgroep caraïbische letteren

Erasmusspeld voor Swamie Ramsaran

door Eric Mahabier
Den Haag – De Rotterdammer Swamie Ramsaran heeft woensdag in Nederland uit handen van Richard Moti, wethouder Financiën, de Erasmusspeld uitgereikt gekregen. De sociaal culturele Stichting Satya Dharma heeft de voordracht daartoe gedaan. De Erasmusspeld is een gemeentelijke onderscheiding van Rotterdam.
Ramsaran, van Surinaamse afkomst, heeft zich ruim veertig jaar belangeloos als bruggenbouwer tussen de verschillende culturen opgesteld. Hij zet zich vooral in voor een betere samenleving in  de buurten Feijenoord en Rotterdam Hoogvliet. In 2010 heeft Ramsaran het klaargespeeld om een lustrumboekje uit te laten geven in verband met tien jaar ouderenproject Lalla Rookh en vijftien jaar Werkgroep Surinamers Feijenoord. In 2010, 2011, 2012en 2013 nam hij het initiatief voor een lentefestival in het Afrikaanderpark. Ook wist hij de buurtbewoners te betrekken tijdens de festiviteiten in verband met Phagwa.
Ramsaran doet namens de Partij van de Arbeid (PvdA) ook mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. Hij staat op de zesde plek op de kandidatenlijst in Feijenoord.
Ramsaran is in 2012 ook benoemd tot lid van de Orde van Oranje Nassau.
[uit de Ware Tijd, 22/11/2013]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter