blog | werkgroep caraïbische letteren

Elvin Rigters, Nawal Mustafa, Daphina Misiedjan en Olave Basabose over Black Panther

Bijlmer Parktheater Unpacks (#BPTUnpacks) is een nieuwe serie events waarbij we films en series van Zwarte makers plus het werk van Zwarte politieke iconen bespreken. Elke editie bestaat uit vijf korte breakdowns en twee panelgesprekken. In de allereerste editie van dit gloednieuwe concept bespreken we Ryan Coogler’s film Black Panther!

 

We gaan samen met de panels, waarin o.a. Elvin Rigters, Nawal Mustafa, Daphina Misiedjan en Olave Basabose vertegenwoordigd zijn, de diepte in over de thema’s uit de science fiction film Black Panther. Over de gesprekken in de film, tussen de gemeenschappen van het Afrikaanse continent en vanuit haar diaspora. Over de grondstoffen en technologie die aanwezig zijn in het prachtige landschap van de film. Over hoe de verhaallijnen uit de film linken met de huidige conversaties over grondstoffen op het Afrikaanse continent. Over de representatie en erasure (weggelaten beelden, verhaallijnen en identiteiten). En, uiteraard, over M’baku!

Alida Aurora voorziet deze avond bovendien van prachtige poetry. Deze eerste editie van Bijlmer Parktheater Unpacks wordt georganiseerd door Bijlmer Parktheater Voices, Simone Zeefuik en New Urban Collective.

Bijlmer Parktheater Unpacks | Black Panther Breakdown
Vrijdag 4 mei | 19.30 uur
Ticket € 5,00, één kaartje is geldig voor twee personen. Dus de tweede persoon mag gratis mee!

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter