blog | werkgroep caraïbische letteren

Elisa, Vani & Violet winnen Bijlmer schrijft! 2019

Elisa Lo-A-Njoe, Vani Bhatia en Violet Tweed zijn de winnaars van Bijlmer Schrijft!, de schrijfwedstrijd voor jongeren. Dat maakte de vakjury dinsdagavond bekend tijdens de literaire variétéshow Bijlmer Boekt! in het Bijlmer Parktheater. Ze winnen een masterclass van de Schrijversacademie en een gesigneerde bundel van Akwasi. Ook mochten de drie prijswinnaars voor een volle zaal hun werk performen.

 

Foto © Marion Visser

Prijswinnende teksten

De teksten van Elisa, Vani en Violet zijn door een vakjury uit tientallen inzendingen als beste gekozen.

Het korte verhaal ‘Mama heeft altijd gelijk’, geschreven door Vani, omschrijft de gebeurtenis van een winkeldiefstal. Uit het juryrapport:

Vani weet de belevingswereld van de hoofdpersoon knap te omschrijven, zonder alles meteen weg te geven. Je wordt als lezer helemaal meegenomen in de emoties van de dief en in hoe het zover is gekomen.

De spoken word-tekst ‘Liefde is een thuis hebben in iemands hart’ is geschreven door Elisa. Uit het juryrapport:

Elisa heeft laten zien dat ze een goed gevoel voor taal en ritme heeft, en weet de metafoor die ze heeft gekozen om haar gevoelens te omschrijven tot het uiterste te benutten.

‘Laten we het er maar niet over hebben’, een kort verhaal geschreven door Violet, gaat over een jonge vrouw die aan haar ouders vertelt dat ze op vrouwen valt. Uit het juryrapport:

Violet heeft knap gebruik gemaakt van een flashback om de lezer het verhaal in te trekken. Het thema is een belangrijk, actueel onderwerp en we vinden het bijzonder om te zien hoeveel inspirerende verhalen er dit jaar over dit thema tussen de inzendingen zaten. Vooral dat van Violet was indringend en invoelbaar.

De teksten zijn binnenkort op de website van de SLAA te lezen.

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter