blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Eigenwijze klanken 10 oktober 2021

Op 10 december 2020 werd al door het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) bekend gemaakt dat de Surinaams-Javaanse gamelantraditie wordt bijgeschreven in de immaterieel erfgoed inventaris. Vanwege Covid-19 is de officiële bekrachtiging van de bijschrijving uitgesteld. Op 10 oktober 2021 is het eindelijk zover dat wij het bijschrijvingscertificaat gaan ondertekenen.


Wij doen het in het Openluchtmuseum Arnhem met een culturele presentatie in het teken van de gamelan. Gamelanklanken luisteren zang, dans, poëzie en toneel op in Loods Goes. Daar kunt u in de buitenruimte ook genieten van live gamelanmuziek en Pop Jawa. U waant u in Javaans-Surinaamse sferen door de aanwezigheid van een warung waar u kennis kunt maken met Surinaams-Javaanse gerechten, lekkernijen en tropische drankjes.

Er zijn optreden van Hariëtte Mingoen en Marius Atmoredjo

Hou er wel rekening mee dat er een coronacheck plaatsvindt als u in het gebouw Loods Goes naar de presentatie wilt kijken.

Het is mogelijk om tegen korting kaarten te bestellen via de website van het Openluchtmuseum: www.openluchtmuseum.nl
Kies de datum, de tickets en een tijdslot en bij de ‘promotiecode’ de kortingscode GLMN1010 invullen. Er kunnen op 1 kortingscode maximaal 6 kaartjes worden gekocht.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter