blog | werkgroep caraïbische letteren

Eerste lustrum Bijlmerparktheater

Geen bloemen, wel boeket aan felicitaties en voorstellingen

door Stuart Rahan

Amsterdam-Zuidoost – Één ding hadden de felicitatieboodschappen gemeen: het voelt alsof het Bijlmer Parktheater veel langer bestaat dan vijf jaar. Donderdag vierde het eerste theater in Amsterdam-Zuidoost haar vijfjarig jubileum. “Dat wil zeggen dat je het goed doet, dat het vertrouwd is en dat mensen het weten te vinden. Het theater is onze parel”, feliciteerde een trotse Urwin Vyent, lid van het Dagelijks Bestuur van Amsterdam-Zuidoost, het jubilerende theater.

bpt_vrienden_Detailfoto

Met het vijfjarig jubileum is een actie gestart om vrienden te werven voor het Bijlmer Parktheater. Deze twee bezoekers hebben zich als eerste aangemeld. Foto: Stuart Rahan

Tijdens de felicitatieronde werd ook Elvira Sweet in de bloemetjes gezet. Als gewezen voorzitter van het stadsdeel Amsterdam-Zuidoost stond zij aan de wieg van de bouw van het theater. Voor haar inzet vroeg theater-directeur Ernestine Comvalius een speciaal applaus.

De aanwezigen kregen van Comvalius een kort historisch overzicht met de nodige kritische noten naar zichzelf. “We zijn heel ambitieus en tegelijk heel ‘zelfkritisch’. We zijn de uitdaging aangegaan om het eerste theater van Zuidoost te doen uitgroeien tot een van de bijzondere theaters in de keten van professionele theaterinstellingen van Amsterdam. Met meer dan honderd culturen moeten we ook een grootstedelijke allure hebben.”

Comvalius bracht ook hulde aan de medewerkers.”Theater maken is geen one-woman-show. Het is de combinatie van jullie gedrevenheid, vakmanschap, talent en liefde voor de podiumkunsten wat ons team voortdrijft op weg naar het volgend jubileum.”

[uit de Ware Tijd, 10/10/2014]

 

bijlmer-parktheater-8

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter